/ Folk

Imponert Kronprins

OPPDATERT MED FILM: Kronprins Haakon sier nivået i slopestyle har blitt høyere siden sist han delte ut Kongepokal til samme mann som i dag: Aleksander Aurdal.

Sist oppdatert: 5. april 2014 kl 20.10
TOPPKARER: Aleksander Aurdal med Kongepokalen som viser at han er landets beste slopestylejører, sammen med Kronprins Haakon. Foto: Tore Meirik
TOPPKARER: Aleksander Aurdal med Kongepokalen som viser at han er landets beste slopestylejører, sammen med Kronprins Haakon. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 4 minutter

– Jeg vet at nivået blir bedre og bedre, og jeg ser tydelig at hoppene blir større. Jeg ser ikke forskjell på alle triksene, men heldigvis har vi en ekspert i huset, sier Kronprins Haakon Magnus, og viser til stesønnn Marius som er en meget ivrig slopestylekjører.

– Større sport

–Slopestyle ski har blitt en større sport, mer organisert og med mer rundt. Jeg er svært imponert over nivået og prestasjonene til kjørerne, sier Kronprinsen, som i dag delte ut Kongepokalen til Aleksander Aurdal. Det gjorde han også for tre år siden.

Aurdal var nokså suverén i kampen om gullet, og den eneste som gjorde dobbelflips begge veier.

– Det er alltid gøy å vinne! NM er blant de største konkurransene i Norge, og selv om det er større å vinne i utlandet, så smaker NM-gull godt, sier Aurdal.

Hyggelig på NM 

– Du er en av verdens beste slopestylekjørere. Føles det som en plikt å delta i NM?

– Som landslagskjører er det forventa at du skal stille. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle komme, men nå er jeg vedig glad for at jeg dro til Oppdal. Det er kult å stille opp for kidsa og arrangementet, sier han.

– Du vant med nokså god margin. Hva skal til for å slå deg?

– Tja, jeg var ikke så sikker på å vinne, men jeg var den eneste som gjorde høyredobbel, så det er kanskje det som skal til.

Svorkmo fornøyd

Oppdalingen Vebjørn Svorkmo var nærmest Aleks på resultatlista, og den eneste i tillegg til Aurdal som gjorde to dobbelflips. Svorkmo satte runnet sitt i aller siste forsøk, etter at han datt på siste hopp i først finalerun.

PÅ HJEMMEBANE: Vebjørn Svorkmo ble nummer to i NM hjemme i Oppdal. Foto: Tore Meirik

– Jeg begynte å skjelve på toppen før det siste runnet, og måtte gå litt inn i meg selv for åklare å roe meg ned.

– Hva tenkte du da du satte den siste dobbel 10´ern og skjønte at dette gikk veien?

– At dette er grunnen til at jeg konkurrerer. Den følelsen er grunnen til å drive med konkurranser. På toppen før er det akkurat motsatt, sa en svært fornøyd Svorkmo etter premieutdelinga og håndtrykk med kronprinsen.

– Det føles veldig bra, særlig siden jeg har vært litt stille av meg de to siste sesongene, så det er utrolig godt å vise at jeg fortsatt kan hevde meg.

– God dømming

Svorkmo syns dommerne gjorde det meste riktig i dag, og tror det var to dobbelflips som gjorde at han og Aurdal tok de to øverste plassene på pallen. Ingen andre gjorde to doble i runnet sitt.

– Men Aleks hadde høyredobbel på andre hopp, pluss at han gjorde switch 10 på det minste hoppet, og da var det ingen tvil om at seieren skulle til han, sier oppdalingen.

STORFINT BESØK: Espen Bergh tok tredjeplassen i seniorklassen. Her gratuleres han av Kronprins Haakon Magnus. Foto: Tore Meirik

Sæterøy imponerer

Eirik Sæterøy viste at han er en mann for framtida, da han tok sitt andre NM-gull på to dager da han vant juniorklassen i dag. Henning Hansen Pytte og Johannes Skøien holdt stortalentet fra Drammen og Aron skiklubb med selskap på pallen.

I jenteklassen vant Nina Rusten, foran Lilly Murud og Marina Johansen.

GLAD: En storfornøyd Eirik Sæterøy tok sin andre seier i årets NM. Her øverst på pallen sammen med resten av finalefeltet. Foto: Tore Meirik 

Finaleresultater NM slopestyle 2014:

Menn, senior:

 1. Aleksander Aurdal

 2. Vebjørn Svorkmo

 3. Espen Bergh

 4. Vegard Hokstad

 5. Johan Berg

 6. Lars Oftedal Bjørum

 7. Siver Voll

 8. Magnus Solheim

 9. Ulrik Hopp

 10. Robert Ruud

 11. Martin Bøe  

Menn, junior:

 1. Eirik Sæterøy

 2. Henning Hansen Pytte

 3. Johannes Skøien

 4. Markus Leyoboo

 5. Morten L. Aulin

 6. Daniel F. Thoresen

 7. Eirik Moberg

 8. Eirik Tørraasen

 9. Knut August Svisdal

 10. Jens Johnsen

 11. Stinius H. Skjøtskift

Kvinner, senior:

 1. Nina Rusten

 2. Lilly Murud

 3. Marina Johansen

Kvinner, junior:

 1. Johanne Killi

Se film fra finalen:

Publisert 5. april 2014 kl 18.33
Sist oppdatert 5. april 2014 kl 20.10
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen