/ Folk

Ingen jibbekonge

Kronprins Haakon Magnus mener han er «utrolig dårlig» på hopp og rails, men utelukker ikke at Norges framtidige dronning blir en jibber.

Sist oppdatert: 14. april 2014 kl 15.40
SKIENTUSIAST: Både jibbing, frikjøring og topptur står sterkt i det norske kongehuset. Her er Kronprins Haakon Magnus sammen med leder i Freestylekomiteen i Norges Skiforbund, Mikkel Berg. Foto: Tore Meirik
SKIENTUSIAST: Både jibbing, frikjøring og topptur står sterkt i det norske kongehuset. Her er Kronprins Haakon Magnus sammen med leder i Freestylekomiteen i Norges Skiforbund, Mikkel Berg. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Kronprins Haakon Magnus var på plass under NM i slopestyle i Oppdal tidligere i vinter. Fri Flyt fikk innvilget en improvisert, rask og hyggelig audiens med Norges neste konge, som fulgte med på stesønnen Marius Borg Høiby som deltok i både big air og slopestyle.

– Faller og slår meg

– Jeg kan ikke hoppe, erklærte Kronprinsen.

– Kan du kjøre rails da?

– Haha, nei, jeg er så dårlig at det er helt utrolig! Har aldri prøvd på det. Jeg bare faller og slår meg når jeg prøver. Men jeg er veldig glad i å stå på ski, særlig i terrenget da, sier Haakon Magnus, som har vært med Fri Flyt på topptur flere ganger, senest under High Camp på Turtagrø i 2012.

Ivrig prinsesse

Innimellom konkurransene i Oppdal kjørte Kronprinsen rundt med både arveprinsessen og prinsen i løypene langs NM-arenaen.

– Hva med dine egne barn, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus?

– Ja, de er med på ski, men de er jo ti og åtte år, så de har vel litt å gå på før de eventuelt blir jibbere. De får velge litt selv.

MED NORGESMESTEREN: Kronprins Haakon Magnus (til høyre) sammen med norgesmester i slopestyle, Aleksander Aurdal. Foto: Tore Meirik

– Imponerende

Kronprinsen er imponert over utviklinga i jibbing, og skryter av den inkluderende og sosiale atmosfæren i sporten, samtidig som han er imponert over nivået. Som han mener blir høyere og høyere.

– Jeg syns det er gøy å både følge med på hva som foregår. Både fordi det er imponerende hva de får til på ski, men også fordi det er det en hel kultur rundt det, hvor det skjer mye spennende og morsomt, særlig med Supervention og den biten der. Men kanskje enda viktigere på klubbinvå, hvor man heier fram alle og det er flere som får være med og ha det gøy på ski.

– Til slutt: Ser du forskjell på en dobbel 14 og en cork 9?

– Njæ, jeg har litt å gå på der, men Marius forklarer slik at jeg får med meg det viktigste.

Publisert 18. april 2014 kl 08.00
Sist oppdatert 14. april 2014 kl 15.40
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen