Wessel klar for FWT

Norske Hedvig Wessel (og amerikanske Tanner Hall!) har fått wildcard til Freeride World Tour neste vinter.

Sist oppdatert 28. mai 2018 kl 15.12
SKANDINAVIAS BESTE: Hedvig Wessel har lagt opp kulekjøringskarrieren, men satser for fullt i Freeride World Tour (FWT) neste vinter.
SKANDINAVIAS BESTE: Hedvig Wessel har lagt opp kulekjøringskarrieren, men satser for fullt i Freeride World Tour (FWT) neste vinter.

– Etter runnet i Verbier fikk jeg bra feedback på kjøringa mi, og arrangøren var gira på å gi meg wildcard. Det tente ett håp i meg, og denne uka fokk jeg mail om at wildcardet er i boks. Det var både en drøm og et mål å få til dette, så jeg ble selvsagt veldig glad, sier den nybakte skandinavisk mesteren, Hedvig Wessel.

Sjekk ut Hedvigs webserie her!

Seriøs satsing

Wildcardet fikk hun etter innsatsen i Verbier, hvor hun ble nummer fire etter solid kjøring i det som var forrige FWT-sesongs siste konkurranse. Hedvig har allerede lansert målet: Å vinne hele greia sammenlagt og bli verdensmester.

Wessel-klar-for-Verbier-Extreme_fancybox
Wessel-klar-for-Verbier-Extreme_fancybox

ENESTE NORSKE: Hedvig Wessel blir den eneste kjøreren fra Norge i neste vinters Freeride World Tour. Arkivfoto: Anders Holtet

– For klare det må jeg kjøre mye ski, og pushe grensene mine på en sikker måte. Jeg må fortsette å trene systematisk og målretta, og være bevisst på hva jeg gjør når jeg kjører ski. Har nok en styrke der etter å mange år med seriøs satsing på kulekjøring. Jeg har en følelse av at mange bare er ute og cruiser og har det gøy, men jeg tror mange kan bli bedre fortere ved å være mer bevisst på kjøringen sin, sier Wessel.

God i lufta

Hun har for øvrig lagt kulekjøringskarrieren på hylla, men gleder seg til å satse minst like hardt på en karriere som konkurranse-frikjører, med nytt fokus og nye mål.

– Hva er styrkene og svakhetene dine i FWT-sirkuset?

– Hopping har jeg gjort mye, og ett mål er å fortsette med triks og pushe meg selv til å gjøre triks i konkurranser. Målet er backflip! Jeg vil ha fokus på det i vinter, og øve mer på flate utganger. Føler jeg har god kontroll i lufta. Samtidig må jeg bli bedre på å lese fjellet og finne linjer, det har jeg ikke så mye erfaring med. Særlig å vite hvor stort ting er.

– Hvem blir dine verste konkurrenter tror du?

– Jeg er usikker på hvilke kjørere som blir med neste år, men Arianna Tricomi, som vant sammenlagt i vinter, og Elisabeth Gerritzen skal nok bli tøffe å slå.

Tanner Hall er med

En annen som har fått wildcard til neste års Freeride World Tour er legendariske Tanner Hall. Han skal etter planen stille til start i alle konkurransene, og med en drøss X Games-medaljer i lomma + masse erfaring fra nedsnødde og kjempestore face´r hjemme i USA og Canada kan 34-åringen fra Montana bli en temmelig spektakulær deltager i FWT.

Publisert 28. mai 2018 kl 15.12
Sist oppdatert 28. mai 2018 kl 15.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen