Selv om koronapandemien spenner litt bein på filmturneen, kommer høstens Film Tour til hele femten steder. Skifilmgiganten Matchstick Productions (MSP) er tilbake med hovedfilmen, med blant andre det norske stjerneskuddet Tonje Kvivik på rollelista.

Maksgrensen på 200 personer per arrangement gjør at de største stedene dessverre får litt færre billetter enn vanlig. Men vi kjører to visninger i Oslo for å bøte på. De mindre stoppene har ikke like mye folk, men en-meters-regelen gjør at vi må justere litt på antall billetter der også. Totalt må vi halvere salget, så det blir nok rift om billettene, sier arrangementansvarlig i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Annonse

Koronapandemien gjør også at arrangøren ikke kan oppfordre til fest i samme grad som tidligere, selv om Film Tour-stoppene er vinter-kick-off for mange.

– Men under visningene kjører vi på som normalt, med konkurranser og masse premier, sier filmtoursjefen.

Fri-Flyt-Film-Tour-2020-2
FÆRRE BILLETTER: Koronapandemien gjør at det ikke blir like fullt på Samfundet i Trondheim som vi er vant til, men stemninga blir minst like bra. Bilde: Kristian Buvarp

På skjermen blir årets tour muligens fetere enn noensinne. Hovedfilmen fra MSP har med Tonje Kvivik fra Kristiansand. De siste årene har hun etablert seg som en av de råeste frikjørerne i Canada, og Kvivik er blant de viktigste kjørerne i filmen som har fått navnet Huck Yeah. Tradisjonen tro serveres også et knippe andre og kortere filmer.

Andreas Køhn har laget film fra sine sykkelbaserte skiturer rundt omkring i Norge, og Johan Wildhagen viser sin film med Dennis Risvoll som herjer i norske fjell.

Det blir også visning av filmen «Ikke kall det et comeback» som handler om Øystein Aasheims retur til norgestoppen i frikjøring etter at han fikk hjertestans hjemme i stua og var nær ved å omkomme i 2019.

Årets turnéansvarlig er for øvrig Petter Westgaard, og Anna Sara Fjeld skal være speaker.

– Anna Sara er utrolig flink og passer veldig godt til jobben, sier Lisa Bjærum.

Filmturneen starter i Stavanger 26. september og avsluttes i Narvik 20. oktober. Følg med på friflyt.no og filmtour.no for mer informasjon. Billetter kan du kjøpe på friflytbestill.no. 

Fri Flyt film tour 2020

26. september - Stavanger

28. september - Bergen

29. september - Voss

30. september - Sogndal

1. oktober - Førde

3. oktober - Volda

5. oktober - Molde

6. oktober - Åndalsnes

8. oktober - Oslo

10. oktober - Lillehammer

12. oktober - Oppdal

14. oktober - Trondheim

15. oktober - Levanger

17. oktober - Tromsø

19. oktober - Henningsvær

20. oktober - Narvik