Med det har Harila unnagjort ti av fjorten fjell over 8000 meter, og det på kun 13 uker, og hun er dermed i god rute i rekordforsøket "Bremont 14 Peaks", som innebærer at hun skal klatre alle 14 fjell over 8000 meter i løpet av en sesong.

Kristin Harilas verdensrekordforsøk

Kristin Harila ønsker å klatre alle 14 fjell over 8000 meter i løpet av en sesong, helst kjappere enn verdensrekorden på 189 dager til den nepalske klatreren Nimsdai.

Nimsdai er den første og til nå eneste som har klart alle 14 topper i en sesong (2019). Prestasjonen er foreviget i den populære Netfix-dokumentaren «14 Peaks: Nothing Is Impossible».

Klarer hun ikke å slå Nimsdais rekord, vil det likevel være en stor prestasjon. Hun vil være den eneste skandinav som har vært på alle disse fjelltoppene, den andre som klarer dette i løpet av én sesong og den kjappeste kvinnen (rekorden nå er på 9 år). 

I juli skal hun klatre fem fjell i Pakistan: Nanga Parbat, G1, G2, Broad Peak og til slutt K2. 

I september klatrer hun de to tibetfjellene Shishapangma og Cho Oyu, og avslutter det hele med å klatre Manaslu i Nepal i begynnelsen av oktober. 

Til nå har prosjektet vært finansiert av egne midler, bidrag fra supportere og sponsorer. 

Kristin Harila har tidligere blant annet nådd de to 8000-meters toppene Mount Everest og Lohtse på 11 timer og 59 minutter. Så vidt vi vet, er det kun en sherpa som tidligere har vært kjappere mellom disse to fjellene.

Kristin Harila har tidligere vært en aktiv langrennsløper. Nå er hun fjellklatrer og turguide. I 2019 sa hun opp en lederjobb i Skeidar for å leve drømmen. 

Vis mer