Sognaspons

OVERGANGSMARKEDET: Sponsorskifter og nysigneringer fortsetter. Helge Berg Enitch går fra Sveits til Norge, og en vossing går på Battery.

Sist oppdatert: 12. november 2013 kl 13.12
STOKA EKSILSOGNING: Helge Berg Enitch får gratis SGN-ski i vinter. Foto: Håvard Nesbø
STOKA EKSILSOGNING: Helge Berg Enitch får gratis SGN-ski i vinter. Foto: Håvard Nesbø

Hemsedølen Helge Berg Enitch, som bor i Sogndal, dropper gratisski fra sveitsiske Movement, og blir å se med sogn-designa SGN-ski i vinter.

– Det er jo den lokale sognabanden her som driver hele opplegget. Med andre ord driftige folk som kjører fletta av de fleste. Jeg er svært imponert over kompetansen som er bygd opp rundt skimerket og ser frem til å få være med på testing og utvikling av nye modeller, sier en både fornøyd og ambisiøs Enitch.

– Hvilke ski kommer du til å kjøre på i vinter?

– Jeg kommer i all hovedsak til å bruke modellen 1184 i 190 cm både til daglig, konkurranser og toppturer, supplert med en Rakkar i 185 til BC-jibbing og annet gjøgleri. 1184 er stiv og har en moderat negativ profil gjennom hele skien med lang effektiv kant. Den gir påskudd til å gasse på under alle forhold samtidig som den flyter som en båt og ikke har avskrekkende vekt når fellene må på.

Se uheldige Helge i aksjon under årets Røldal Freeride Challenge her!

Helge er ikke den eneste norske, kjøreren som bytter ski foran sesongen, han får nemlig med seg Marta Lidström og Trollhøe Høkkers-champion Henirk Gangsø på laget.

Lars Bjørum, som har en sentral rolle på rekruttlandslaget i slopestyle, har kjørt på Klint, men de er nå konkurs, og Bjørum jakter på ny skisponsor. Goggles og ryggplate har Lars sikra seg, han får det fra Shred og Slytech protection i vinter. Han har blitt observert både på Facebook og i Hintertux med Stereo ski på beina, men kan ikke bekrefte noe ennå. Det kan derimot 13 år gamle Kamilla Bratteteig fra Røldal, som har ordna seg spons med Kästle.

Vi tar også med at når Klaus Finne skal kose seg med Vodka-Battery så trenger han bare betale for spriten, for Klaus har blitt sponsa av energidrikken Battery.

Og helt til slutt: Frikk Tore Kristiansen, som ble nummer to i klubbmesterskapet til Trollhøe Høkkers i vinter, har sikra seg avtale med Sweet Protection.

LES OGSÅ: Sigs nye ski

Mer fra overgangsmarkedet finner du her!

Publisert 12. november 2013 kl 13.12
Sist oppdatert 12. november 2013 kl 13.12
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen