Merke: Line, 4frnt, Movement, Helly Hansen, Smith

Sigbjørn Tveit har sikra seg kontrakt med Line, etter en sommer på merkeløse ski og et par vintre med Elan på beina før det, er han nå klar for samme skimerke som Even Sigstad og Karl Kristian Muggerud.

Gleder seg til bacon

– Line har alltid fronta kreativitet og leik på ski hardest, og det vises både i produktene og teamet, som jeg er veldig glad for å være en del av, sier stilsjefen fra Voss.

– Hvilke ski skal du kjøre på?

– Jeg kommer hovedsakelig til å kjøre på Afterbang 172 og Mastermind 172 til street og park. Til hemmelige skogslinjer på Voss, som Fri Flyt bare kan drømme om å få skrive om, kjører jeg Sir Francis Bacon. De har jeg hatt lyst til å prøve helt siden jeg så Eric Pollard kjøre med de i «Happy Happy», for snart ti år siden.

Filmfokus

Selv om Sig ble klipt ut av årets film fra Level1, så ble bonusparten hans muligens en av vinterens mest omtalte. I vinter blir det nye runder foran kameraene til Level1.

– Om ei uke eller to reiser jeg til Sverige for å begynne å filme til sesongens prosjekter. Bortsett fra railjamen til Field og en railjam i London i slutten av november (London Freeze er railjam i år, journ. anm.), skal jeg stort sett bare bruke tid på å stable klipp med Level 1, The TrashParty og The Bunch, sier Sigbjørn.

Petersen på 4frnt

Men Sig er ikke den eneste superstjerna som har fått seg ny sponsor. Den amerikanske frikjøringsråtassen Kye Petersen er klar for 4frnt, etter å ha vært trofast på Rossignol-laget i mange år. 

– Kyes rykte, respekt og ungdommelige attitude mangler sidestykke i skiindustrien, og vi er svært fornøyd med å ha han på laget. Kye passer perfekt inn i 4frnts image. Han får promodellen KYE, som havner et sted mellom Wiley Millers YLE og Eric Hjorleifsons promodeller Renegade og Hoji, sier 4frnt-sjef Matt Sterbenz.

Helly satser

Tilbake til Norge er det hyggelig å registrere at Helly Hansen prøver seg på et aldri så lite comeback på norske frikjørere. De skal nemlig kle opp juniornorgesmeter Øystein Aasheim og litt mindre kjente Anders Bersu i vinter. Aasheim, som for øvrig blir å se på Drew Tabkes promodell fra Praxis skis i vinter, har også fått seg deal med Smith Goggles. En annen nordmann som får nye klær er Vemund Sande, som joiner PC Fosse og Tiril Sjåstad Christiansen på BRE-laget.

Rekord-Drøpping på Movement

Til slutt tar vi med at rekordmannen Ola Inge Drøpping har fått seg deal med Movement-importør Limitless, som betyr at når han skal sette nye høydemeter-rekorder i vinter blir det på Movement ski. Om teamkompis Pia Nic Gundersen også går for høydemeter-rekorder gjenstår å se.

4frnt har laga film om Kye Petersens overgang: