Underdogsa i Røldal

TORSDAGSLISTA: Her er topp fem Fikk-Ikke-Medalje-I-Røldal-Men-Kjørte-Steinbra-Likevel-Lista -med filmene som viser hvorfor.

Sist oppdatert 2. mai 2013 kl 11.47
UHELDIGE ESPEN: Her går det slett ikke galt for Espen Sollien, men det gikk galt to sekunder senere. Foto: Sverre Hjørnevik
UHELDIGE ESPEN: Her går det slett ikke galt for Espen Sollien, men det gikk galt to sekunder senere. Foto: Sverre Hjørnevik

En rekke kjørere utmerka seg under årets RFC, men på grunn av diverse omstendigheter får de ikke spesielt god oppmerksomhet på resultatlista. Derfor får de det på Torsdagslista i stedet, og her er fem kjørere som fortjener noe ekstra, i tilfeldig rekkefølge, med unntak av nummer én:

1. Espen Sollien: Først trodde vi han kjørte feil, men da Espen stompa landinga på den store klippa på toppen, skjønte vi at han mente alvor. Og da han stompa Smoothy-klippa i bånn, da var vi skjønt enige om at dette er dagens vinner. Og bare så det er skrevet: Espen kjørte fete SG-buer mellom klippedroppene sine, i ei fart som overgikk alle andre deltagere.

Da den ene skia hans hekta i en snøklump få meter før preppasporet ved mål hørte vi et unisont «Nei!» fra alle oss som sto igjen på toppen. For det er ingen tvil om at skiselgeren fra Nannestad mista seieren da skia hans skar ut få meter før mål. Det gjør den ikke neste år.

Her er Uheldige-EspenMedSkills:

2. Ove Nestvold: Ove fikk, helt korrekt, No Score, fordi han kom i mål med ei ski mindre enn han starta med. Og det går ikke.

Men det resultatlista ikke viser er følgende: Ove kjørte fort og hardt hele veien, og han stompa den siste klippen og dundra i mål, tilsynelatende problemfritt. Men han mista skia i den siste landinga, og kjørte i mål på ei ski. En prestasjon verdt mange poeng, men som fikk null. Sannsynigvis strammer du bindingene mer i 2014 Ove. 

Her er Ove-Med-Slakke-Fjærer:

 

3. Kristina Slinning: Med tidlig startnummer måtte Kristina prestere på knallhardt føre. Og det gjorde hun. Kristina kjørte fort, teknisk veldig godt, stompa alt, helt til hun rett og slett bomma på sin siste klippe og ble stående stille alt for lenge i jakten på riktig takeoff, og fikk ei uryddig landing.

Da blir det ikke seier, men Kristina imponerte alle oss stakkarer som sto igjen på toppen, og i 2014 kommer hun sikkert til å studere linja litt grundigere.

Her er Kristina-Med-Dårlig-Hukommelse sitt run:

4. Ola Reidar Nyrnes: Å bomme med taktikken var svært vanlig under årets RFC, og Nyra var ikke noe unntak. Men mens de fleste gjør den taktiske bommerten at de hopper alt for stort eller prøver alt for vanskelige rotasjoner, så kjørte Ola Reidar rett og slett utfor et jævla stort svaberg som endte i et dropp. Men der var det flatt, og det ble bråstopp for barnehageonkelen fra Lom.

Mange gjorde backflip, mange hucka kjempestort, men bare Ola Reidar kjørte overlagt der det ikke var snø. i 2014 lander du den Nyra.

Se Steinslip-Nyras run her:

5. Helge Berg-Enitch: At en liten, blond fyr fra Hemsedal med halvåpne øyelokk og store ferdigheter på dansegulvet skulle kjøre så bra på ski var litt overraskende. Eller kanskje ikke? Helge er i hvert fall enda en av de som kjørte steinbra helt ned til siste halvdel, men der gikk det galt i noen klumper. Topp fem er innen rekkeviddde hvis du gjentar runnet neste år Helge, men konser litt ekstra når klumpene kommer! 

PS! Kamerafolka fikk ikke med seg Helge i toppartiet, men det var verdt å se på, for å si det sånn.

Se siste del av Trøbbel-Med-Klump-Helge sitt run:

Publisert 2. mai 2013 kl 11.29
Sist oppdatert 2. mai 2013 kl 11.47
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen