/ Folk

Gangsø best i Vågå

Langfredag gikk en av norgeshistoriens mest spektakulære frikjørings/ parkkonkurranser av stabelen, nemlig klubbmesterskapet til Trollhø´e Høkkers.

Sist oppdatert 2. april 2013 kl 08.40
HØKKERS BESTE: Henrik Gangsø gjorde selvsagt backflip, og vant klubbmesterskapet til Trollhø´e Høkkers. Foto: Richard Kristiansen
HØKKERS BESTE: Henrik Gangsø gjorde selvsagt backflip, og vant klubbmesterskapet til Trollhø´e Høkkers. Foto: Richard Kristiansen

Lemonsjøen skisenter like ved Vågå er kjent for Skavlein og å fostre en rekke av landets beste frikjørere, men ikke for spesielt tilgivende føre. På knallhard snø langfredag ble selveste Torgrim Vole, som kjørte Freeride World Tour i fjor, henvist til 6. plass. Det lokale supertalentet Henrik Gangsø ble best i konkurransen, hvor målet var å kjøre den beste runden innom Skavlein (to klippehopp) og terrengparken.

– Deilig å slå Torgrim!

– Det føles drit bra å vinne over så mange gode skikjørere og at det var så mange som kjørte så bra på isete føre. Å slå Torgrim var kanskje det beste! Torgrim har vist seg i mange konkurranser og filmer, og han er dritgod på ski, så det smakte godt, sier Gangsø til Fri Flyt.

– Hvorfor klarte du å bli bestemann da?

– Tja,  jeg har mange timer og runder i Skavlein. Jeg har ikke gjort det så bra i norgescupen i år så jeg er glad jeg vant dette!

Rassbeillføre

På spørsmål om hvorfor Lemonsjøen skisenter spyr ut frikjøringsråtasser på samlebånd (Noen få eksempler: Torgrim Vole, Per Mundhjeld, Øystein Bakke, Dennis Risvoll, Hans Petter Bakke, Øystein Aasheim m. fl.), så kommer svaret kort og greit (og akkurat det samme som da vi stilte tilsvarende spørsmål til mannen som leder Norgescupen i frikjøring, nemlig Øystein Aasheim): 

– Vi kjører jo kun på «rassbeillføre». 

Lamslått heidøl i publikum

Hoveddommer og dobbel Røldal Freeride Challenge-vinner, Per Mundhjeld, forteller dette om klubbmesterskapet på Lemonsjøen:

Langfredag var det duket for klubbmesterskap for den tvilsomme gjengen, som kaller seg Trollhø´e Høkkers. Arenaen var selvsagt Lemonsjøen og de berømte/ berykta Skavlein. Formatet på konkurransen var to hits på Skavlein og to hits i parken. To run, der det beste var tellende. Word on the streets hadde gått som ild i tørt gress, så publikum stilte forventningsfulle opp. Mulig de lukta blod. Føret var upåklagelig, med klink is, så deltagerne slapp å bekymre seg for å tråkke gjennom i landingene. Usporet snø, med andre ord. 12 håpefulle deltagere stilte til start, med felles målsetning om å ikke drite seg ut for alle som sto i heisen og så på. Dommere var en småskada eks-worldtour vinner, ved navn Dennis Risvoll, og eks-unge og eks-lovende, Per Mundhjeld. Etter to omganger med ville tilstander, der flippene satt løsere enn løst, ble det det Henrik "Gangsøprinsen" Gangsø som stakk av med en velfortjent seier. En smått sjokkskadet tilskuer fra Heidal utbrøt forfjamset: «Er det klubbmesterskap, NM eller VM???

Resultater, klubbmesterskap Trollhø´e Høkkers 2013:

  1. Henrik Gansø

  2. Frikk Tore Kristiansen

  3. Eirik Schjølberg 

  4. Øystein Aasheim

  5. Hans Petter Bakke

  6. Torgrim Vole

Resten av resultatlista ble dessverre borte i løpet av banketten. 

– Mest sannsynlig stjålet og destruert av Øystein Bakke, for å skjule en hederlig sisteplass. Torgrim Vole uttalte på afterskien at han slett ikke var skuffa over 6. plassen, kun glad for å ha overlevd. Konkurransen foregikk uten brukne bein, ski eller lignende, og med en særdeles jovial stemning, sier Mundhjeld, som lover nytt klubbmesterskap neste år.

Publisert 2. april 2013 kl 08.40
Sist oppdatert 2. april 2013 kl 08.40
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen