Gangsø leverte solid kjøring og to backflips, alt med stomp. Selv om marginen ned til nummer to, Sondre Lindkjølen, ikke var enorm, så hadde stortalentet fra Vågå god kontroll. Og som vanlig leverte Vågå-frikjøringsklubben godt, med Hans Petter Bakke på tredje og Øystein Aasheim på 5. plass.

Bakke fikk for øvrig finalens høyeste poengsum, men siden det var sammenlagt score fra både kvalik og finale som avgjorde, ble det ikke mer enn 3. plass til slutt på frontflipspesialisten fra Vågå.

Annonse

Skavleins fortjeneste

– Vi er veldig fornøyd med laginnsatsen, og kan, som vanlig, takke Skavlein og rassbeillføre (knallhardt føre, journ. anm.) hjemme på Lemonsjøen for at vi leverer såpass, sier Gangsø.

FEMTEPLASS: Øystein Aaasheim, også han fra Trollhøe Høkkers, ble nummer fem. Foto: Per-Inge Fjellheim.

Det var slett ikke rassbeillføre i Sauda, men utmerket vårsnø, som innbød til hopping. Og det måtte til for å gjøre det bra i årets Sauda Backcountry Challenge.

To backflips

– Føret var rett og slett dritbra. Jeg starta finalerunnet mitt med et hopp over et steinparti, så en backflip på et av de bygde hoppene, før jeg hoppa et dropp i det klippepartiet. Før det bomma jeg egentlig litt på linja mi, men det kan du jo vurdere å ikke skrive! Deretter ble det en ny backflip til slutt, forteller Henrik Gangsø.

BACKFLIP: Henrik Gangsø har stålkontroll på backflips´ene. I Sauda gjorde han to stk. Foto: Per-Inge Fjellheim

Konkurransen var jevn og nivået høyt. Med så mye snø, og dermed færre store, naturlige elementer enn vanlig i Sauda, var det nærmest håpløst å klare noen god plassering uten minst en rotasjon.

– Skulle du vinne i år måtte du nok slå til med et par flips eller spins. Det er utvilsomt en fordel å kunne trikse litt i dette selskapet, sier Gangsø.

Det verste gjenstår

Han leder Norway Freeride Cup etter helgas seier, 29 poeng foran Bård Øymar, som ikke tok poeng i Sauda. Selv om avgjørelsen i cupen, og årets råeste frikjøringskonkurranse gjenstår, nemlig Røldal Freeride Challenge, er det en helt annen konkurranse som blir sesongens hardeste for Henrik Gangsø.

– Klubbmesterskapet i Trollhøe Høkkers blir knallhardt i år. Det arrangeres Langfredag, og jeg er regjerende mester. Men hoppa i parken har aldri vært verre, så klubbmesterskapet blir utvilsomt sesongens største utfordring, sier han.

 – Vanskeligere enn RFC

I Trollhøe Høkkers´ klubbmesterskap er reglene nokså enkle, men løypa krever store og allsidige skiferdigheter. Først må du hoppe begge Skavlein, så kjøre inn i parken og hoppe på begge hoppene. Det er altså de samme hoppene hvor det lokale stortalentet Eirik Schjølberg knakk ryggen tidligere i vinter.

– Hva henger høyest, seier i RFC eller klubbmesterskapet?

– Hm… Jeg må vel si Røldal, men det er ingen tvil om at klubbmesterskapet til Trollhøe Høkkers er mye vanskeligere å vinne, slår Henrik Gangsø fast.

LES OGSÅ: Gangsø våget mest i Sauda

LES OGSÅ: Tjuvtrening med Høkkers

LES OGSÅ: Breibeint i Sauda 

Sjekk galleriet for en drøss bilder fra konkurransen!

Film fra dag 1:

Film fra dag 2: