– Jeg er så glad for denne gutten. Dette er den første dagen i resten av ditt liv, sier den norske skistjerna PK Hunder på sin Facebook-profil, sammen med et bilde av den amerikanske skistjerna.

Torsdag kveld postet Kenworthy et lengre, og noe uvanlig innlegg på sin offisielle Facebook-profil. I am gay" startet innlegget med. Dermed ble han den første actionsportutøveren som står frem som homofil.

Annonse

– Vi er stolte av deg. Du må aldri slutte å være den du er. Masse kjærlighet fra GoPro, skriver hjelmkameraprodusenten på sin Twitter-profil.

DETTE ER BAKGRUNNEN: Kenworthy ut av skapet

På storskjerm

Kenworthy tok sølv i OL i Sotsji, og er blant de inviterte utøverne til X Games i Oslo i februar. Han tok bronse forrige gang X Games var i Europa. Salomon Freeski-stjerna Mike Douglas postet dette bildet på Twitter:

Også norgesvenn Tom Wallisch har utrykt støtte til Kenworthy.

– Stolt av deg! You're the man, skriver han på Twitter.

Hylles av Cyrus

Selv om et unisont skimiljø støtter den amerikanske skistjerna har også nyheten nådd langt utenfor skimiljøet. En av de store stjernene som nå hyller OL-deltakeren er sangeren Miley Cyrus.

– Jeg har aldri vært mer stolt av å kunne kalle Gus Kenworthy min venn. Han viser alle hva det betyr å være stolt av hvem man er, skriver Cyrus på sin Instagram-profil.

Den enorme støtten ser også ut til å gå inn på skikjøreren, som senere la ut et innlegg hvor han takker for den enorme støtten.

– Det har vært en emosjonell morgen for meg. De positive ordene betyr alt i verden for meg, skriver Kenworthy på Facebook.