Det ble ingen Freeride World Tour på Gundersen denne vinteren, selv om hun ble lovet wildcard til konkurransen i Andorra hvis hun kom seg på beina etter kneskaden hun pådro seg på Stryn i sommer. Men nå er Pia tilbake, og uka før påske fikk hun endelig kjørt skikkelige linjer igjen, da sponsoren Arc´ teryx skulle lage reklamefilmer med Pias comeback som tema.

LES OGSÅ: SKIPATRULJEN: Nå er det rått i Narvik!

2_Norway_Skiing_8929
2_Norway_Skiing_8929

TILBAKE: Pia Nic Gundersen er endelig 100 prosent etter skaden hun pådro seg sist sommer. Foto: Angela Percival

– Fantastiske forhold

– Vi begynte planlegginga av shooten i oktober, og jeg fikk bestemme hvor vi skulle. Narvik var plan a, og Chamonix plan b. Da tidspunktet nærmet seg var forholdene i Narvik ganske triste, og det meste tydet på at vi måtte til Frankrike.  Men så kom snøen, og jeg trodde aldri vi skulle vøre så forbanna heldige, forteller Pia.

Tirsdag før påskeuka åpenbarte seg med 30 centimeter nysnø, bluebird og tillatelse til å fly helikopter til et utvalg topper i Narvik-området.

LES OGSÅ: Møt Nye Pia Nic

– Det var helt fantastiske forhold! Vi var på Beisfjordtøtta, Skjomen, Dronninga, Gangnesaksla og Frostisen-området. Og bare for å gjøre det helt perfekt, så snødde det onsdag, og ble bluebird igjen torsdag, sier Pia.

Sterke følelser

Reklamefilmene skal handle om comebacket hennes etter skaden, og ifølge Pia ble det svært realistisk. Pia fikk kjørt sine første skikkelige linjer på nesten ett år.

– Det var mye og ekte følelser involvert, særlig får jeg skulle kjøre. Og det var jo også meninga med filmene, som kommer til høsten, sier hun.

– Hvordan er kneet nå?

– Jeg tenker ikke på det når jeg kjører, så da er det vel 100 prosent.

LES OGSÅ: – Ubeskrivelig deilig

Usikker på FWT neste år

– Hvilke planer har du for resten av sesongen?

– Jeg har flytta ti Ålesund, så nå blir det å få kjørt og gått så mye som mulig i fjella her sammen med søstrene Slinning (Anne May og Kristina, journ. anm.).

– Hva med neste vinter?

– Jeg har blitt lovet wildcard til neste års FWT, og så vidt jeg vet gjelder det fortsatt. Men jeg er helt sikker på at jeg sier ja. Kanskje velger jeg en annen sti videre i karrieren. Vi får se, sier Pia Nic Gundersen.

Se flere bilder i galleriet under!

3_Norway_Skiing_1252
3_Norway_Skiing_1252

GANGNESAKSLA: Pia i full fart i renneklassikeren like ved Narvik. Foto: Angela Percival