Pia Nic Gundersen har signert med Arc’teryx, og blir eneste jente på det europeiske skiteamet.

– Å signere med et merke som Arc'teryx er stort! Jeg møtte en stor del av teamet i Chamonix i våres under Arc’teryx Alpine Academy. Det var først da jeg skjønte hvilke muligheter som ligger i en slik sponsor. Ikke bare har de produkter i toppklasse når det kommer til kvalitet og design, men som en del av et stort internasjonalt utøverteam åpner det seg muligheter for å samarbeide om prosjekter og lære av hverandre, sier Pia Nic Gundersen.

Annonse

– Yeah, I am stoked to have Pia in my team! sier Cyrill Spale i Arc'teryx.

Pia hadde en fantastisk sesong der høydepunktet var seieren i Verbier Extreme.

Men i juni skadet hun seg på Strynefestivalen.

– Da jeg traff Arc'teryx i Chamonix hinka jeg rundt og sa at det bare var en liten vridning. Jeg fikk vite at korsbåndet da jeg mellomlandet på vei hjem. Da var det kjipt å ringe uka etter å si at jeg måtte operere. Jeg vet ikke hva jeg forventet meg, men man er jo redd for at folk skal miste troen på at man kan komme tilbake. Arc'teryx ga meg full støtte, noe som motiverer meg til å komme sterkt tilbake, sier Pia Nic.

I juli gjennomgikk hun en vellykket operasjon.

– Opptreninga går veldig bra! Kom akkurat fra fysio. Full strekk og god bøy er innafor så tidlig etter operasjonen.

Pia satser på å være på ski rundt vinterferietider. Fram til da skal hun ha base hjemme i Sortland for å trene opp kneet. Hennes nye, lekne treningskamerat heter Sam.

– Han er familiens nye bikkje og er helt fantastisk!

Årets Skiguide er på vei til abonnentene nå, tilgjengelig som emagasin og i hyllene hos Narvesen fra neste uke. Der kan du lese den fulle historien om Pias kneskade, om hvordan hun har blitt så god og om hvordan hun fikk sitt eget motto, som strengt tatt ikke egner seg på trykk, men som likevel står på trykk inne i Skiguiden.