Fonnadobling ikke nok

Sommerskisenteret på Folgefonna stengte i helga, og hadde parkelementer helt til det siste. Men sommerens dobling av omsetninga er ikke nok.

Sist oppdatert 1. september 2014 kl 11.01
SISTE DAG: Mary Birkeland og resten av elevene ved Sauda VGS koste seg i den lille og improviserte –men gode- parken på Folgefonna sist uke. Foto: TC Øye
SISTE DAG: Mary Birkeland og resten av elevene ved Sauda VGS koste seg i den lille og improviserte –men gode- parken på Folgefonna sist uke. Foto: TC Øye

Nesten dobbelt så store inntekter fra salg av heiskort i forhold til sommeren 2013 er fasit etter sesongslutt, men daglig leder Andreas Skogseth bedyrer at mer økning må til for sommerskianlegget som har slitt økonomisk siste årene –og gikk konkurs senest i 2012.

Trenger mer

– Generelt er vi fornøyd med utviklingen på Fonna. Samtidig behøver vi ytterligere vekst på ca 30% for å sikre bærekraftig drift . Vi har høye driftsutgifter. Heisen er montert på isbre og slitasjen er stor. Videre jobber vi med å hente inn etterslep på vedlikehold fra tidligere år. Fonna må fornyes og vi må nå ut til flere kundegrupper i årene som kommer, sier daglig leder Andreas Skogseth. 

Til hegnar.no sier Skogseth at Fonna Glacier Ski Resort liger an på en heiskortomsetning på rundt seks millioner kroner – mot 3,44 millioner kroner i 2013. Da endte regnskapet med et underskudd på 638.000 kroner.

Park til siste dag

I år har altså sesongen vært langt bedre, og selv om det ble annonsert at parken skulle stenges for en måned siden, så var det elementer helt til siste dag på Fonna.

– Fra et skiperspektiv har sesongen vært helt fenomenal. Tidenes terrengpark, mye pent vær, gode snøforhold fra rekordtidlig åpning i påsken med pudder til pung og stadig har vi bra snødekke helt frem til sesongslutt 31.august, sier Skogseth.

Trond Carsten Øye tok med seg elevene fra ski- og snowboardlinja på Sauda VGS til Fonna sist helg, og herja i restene av parken. 

– Det var faktisk ganske så bra der fortsatt! Vi hadde en rail og et hopp, og stor moro, særlig med tanke på at det er slutten av august, sier trener TC Øye.

LES OGSÅ: Backstage på Fonna

Se sommerens webserie fra Folgefonna og Rufus Tangen her!

Se flere bilder fra de siste dagene på Fonna i galleriet under!

Publisert 1. september 2014 kl 11.01
Sist oppdatert 1. september 2014 kl 11.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen