– Akkurat nå jobber vi med å få inn penger, og jeg er født optimist, og tror vi skal klare å åpne som vanlig i mai. Uansett er det sikkert at vi åpner sommeren 2013, forteller Lars Tveit, som er styreleder i Klakje AS.

Planen var å foreta en ordinær avvikling av selskapet, og alle kreditorene har vært med på gjeldsforhandlinger, og ettergitt gjelda til eierne. Klakje AS eier Folgefonn sommerskisenter sammen med blant andre hovedaksjonær Jondal kommune.

Annonse

Felt av Kulturdepartementet

– Men da Kulturdepartementet krevde å få tilbake tippemidlene de spyttet inn i Folgefonna i 2003, hadde vi ikke noe annet valg enn å slå selskapet konkurs, sier Tveit.

Nå arbeider eierne intenst med å få på plass pengene som kreves for at andre investorer skal blir med.

Gode sjanser

– Investor Øystein Stray Spetalen er bant de som vil være med og spytte inn penger, men det forutsetter at vi får på plass tre millioner kroner selv først. dette jobber vi for fullt med nå, og hvis vi komer i mål innen den første uka i april, så åpner Folgefonn sommerskisenter som vanlig, Hvis vi ikke lykkes blir det neste sommer, så jeg lover at vi skal klare det, sier Tveit.

LES OGSÅ: Stray Spetalen redder Fonna

– Hvor stor er sjansen for at dere klarer dette slik at skisenteret åpner nå i mai?

– Sjansen for at vi klarer det allerede nå er større enn sjansen for at vi må vente en sommer.

LES OGSÅ: Masse snø på Fonna