Fonna Glacier Ski Resort er for tida det eneste skisenteret i Norge som er åpent –men det er over og ut for den legendariske parken for i år.

Prioriterer alpinistene

Annonse

– Det har smeltet mye snø de siste ukene, og vi er nødt til å prioritere den snøen vi har på vanlige løyper. Derfor er parken stengt. Vi holder åpent ut august, hovedsakelig blir dette alpinløyper. Det ventes mange alpinlag og vi har topp forhold for både aktiv og normal skikjører. Det er fremdeles mye snø, men skikjørers høyre side av heisen er stengt på grunn av blåis i traseen. På den andre siden er det bra med snø og flere åpne løyper, forteller daglig leder Andreas Skogseth til Fri Flyt.

Skisentrene på Stryn og Juvass mangler snø og er stengt. Dermed er Folgefonna landets eneste åpne skianlegg.

Tidenes lengste og beste park-sesong

Skogseth mener de satte ny parkrekord på Folgefonna i år, etter en sesongstart i påska som var bade rekordtidlig og med rekordstore snømengder.

– Parken har nok aldri vært så lenge åpen som 2014-sesongen. Vi startet ekstra tidlig den første mai, så vi er fornøyd med nesten tre måneder shapet park. Tidligere år vært underkant 2 måneder, sier han.

Skogseth legger til at skisenteret vil være behjelpelige med å låne bort shapeutstyr og hjelpe til med mindre elementer på forespørsel –hvis de har kapasitet. 

Må vokse mer

– Hva kan du si om omsetning og resultat i sommer?

– Så langt er vi fornøyd med sesongen, med cirka 100% økning i antall gjester sammenlignet med i fjor. Men vi behøver ytterligere vekst fremover for å sikre langsiktig sunn drift på Fonna. 2014 er vårt andre år i drift og første ordinære sesong etter at Visitfonna AS startet i fjor. Derfor mener vi det finnes nok av forbedringspotensial for årene som kommer. Her er også nøkkelen til flere gjester, både entusiaster og turister, sier Skogseth, og kommer med en aldri så liten gladnyhet for 2015: 

– Vi satser på å forlenge heisen til neste sesong.

LES OGSÅ: Anmeldelse av norsk sommerskisenter

Alle episodene i Fri Flyts webserie Fonnasommer finner du her!