Sogndal har hatt en uvanlig skisesong så langt denne vinteren. Lite snø og mildvær har gjort sitt til at de store snømengdene har uteblitt. Var lite snø synonymt med lite folk? På ingen måte.

Kanskje var det mangelen på andre muligheter med gode forhold? Uansett ble årets festival større enn vanlig, med 1400 deltagere og fulle hus. Her er 8 observasjoner fra laussnøhovedstaden, som ble til sløsjhovedstaden under årets festival.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om Sogndal Hodlekve før. Her er samlingen av saker fra Sogn skisenter.

1. Sogndal: Norges mest håpløse bygd å finne parkering i.
Normalt sett kan man sette fra seg bilen de fleste steder når man er i ei bygd med 7000 innbyggere. Det er ikke tilfelle i Sogndal. EasyPark har slått seg opp stort i saftbygda, og det å finne en plass å parkere er håpløst.

Å finne en plass å parkere gratis er nærmest umulig. Vår redning ble innsideinformasjon fra en fast bidragsyter som også jobber som freelance parkeringsvakt.

2. Klokka 12 ble det kø.

Tim Maarten Riesen - Bula Afterski-03095
Tim Maarten Riesen - Bula Afterski-03095

TRØKK: Mindre snø gjorde nok sitt til at ølsalget gikk bra. Foto: Tim Maarten Riesen

Mindre snø = mer trøkk på pøbben = tyngre å komme seg opp om morran = folk bruker lengre tid på å komme seg på ski. På fredagen var det i hvert fall tilfelle. Fra 10 – 12 var det så å si ingen kø i heisen.

Klokken 12 var rusen sovet ut, og skia på beina for de fleste. Om det var like lite folk 10 – 12 på lørdag vites ikke, da vi var med på å skape trøkk på pøbben på fredagen.  

3. Rakkar Open – Er det denne veien det går?

Fride Sørensen- Rakkar-11
Fride Sørensen- Rakkar-11

TRIKS: Eller knep som de sier i Sogndal. Andreas Vold valgte å hedre Shane McConkey med 30 år gamle ski, frekk heldress og backflip med ironcross. Foto: Fride Sørensen

I flere og flere frikjøringskonkurranser ser vi den samme tendensen: Mer fokus på triks, mindre fokus på linjer, og det mange kaller frikjøring. Rakkar Open er en uformell konkurranse rett ved Rindabotn-heisen med skileiken i fokus.

Nå prøver ikke Rakkar Open å være en ren frikjøringskonkurranse heller, men vi ser at det i mange tilfeller blir mer jib og knep over hele linja. Kanskje Rakkar Open er et stopp i FWT om noen år? For the record vant Robert Andre Ruud og Ida Gunleiksrud. 

4. Luksus-kroken finnes.
Vi i Fri Flyt har tidligere kåret t-kroken til verdens beste form for skiheis. I Rindabotn har de forbedret komforten ytterligere. På ca 1/3 av krokene er det en blå, ekstra brei krok, som gjør komforten betraktelig bedre.

5. Steinkjer – Dumpsterdivingens mekka.
Fredag kveld fortalte Magnar Musum om sitt liv som skiboms. Mannen som denne sesongen bor i ei hengekøye en eiendomsmeglers steinkast unna Fight Club (treningssenter i Sogndal) har noen elleville historier på lager. Vi lærte blant annet at Steinkjer er et mekka for dumpsterdiving. Hvorfor?

Fordi byen er akkurat så liten at det ikke er noen narkiser som henger rundt i byen i tide og utide, derfor er det ikke hengelåser på containerne utenfor matbutikkene. Denne mannen har utallige historier, og du skal ikke se bort fra at han kommer til å figurere i magasinet senere i år.

6. Halvliteren er større på Quality Sogndal
Ber du om en halvliter i festivalens episenter, Quality Sogndal, får du servert 0,6. Det gjør at du drikker mye mer enn du egentlig tror, noe som igjen resulterer i mer skallebank dagen derpå. Feks: Drikker du seks pils, har du egentlig drukket sju halvlitere. Eller ni 0,4. Ja, du skjønner kanskje at det kan gå i surr.

Les også: Oslosnobb i tights forelsker seg i Sogndal

7. Norges største standup-talent jobber på Meny Sogndal.

Torgeir Sørmo Holmslet - Duell Utfor (1)
Torgeir Sørmo Holmslet - Duell Utfor (1)

IKKE PÅ DET OFFISIELLE PROGRAMMET, ENDA: Mannen med mikrofonen leverte et standup-show av høy kvalitet på en dørstein lørdag kveld. Foto: Torgeir Sørmo Holmslet

Lørdag kveld fikk seks-sju tilfeldig utvalgte servert et standup-show av høy kvalitet. Venue var dørsteinen utenfor et studentkollektiv, og komikeren var Meny-arbeideren Halvor Larsen. Larsen, som også var speaker på flere av aktivitetene i løpet av festivalen, holdt det gående i 12-13 minutter på dørsteinen.

For å si det slik, vi klarte nesten ikke å puste. Larsen, som engasjert fortalte om jobben sin på Meny, har som mål å bli the greatest shopman ever lived. Vi tror han klarer det, og håper å se han på hovedprogrammet neste år.

8. Soho
Soho er navnet på nattklubben som ligger i kjelleren på Quality. Bakgrunnen for navnet har lenge vært uklart, og mange har trodd at det var en referanse til bydelen i London.

I løpet av helga kom det derimot frem at det rett og slett står for Sogndal Hotel. Har du ikke vært der før? Det er kun åpent under Fjellsporten og i romjula. Forvent FRYKTELIG svett stemning.