– Skal en imponere i Sogn kommer ikke penger i første rekke. Heller pågangsmot eller kanskje skiferdigheter, melder Fjellsportfestivalen i en pressemelding i anledning reklamefilmen sin.

Festivalen starter onsdag, og hovedpersonen i filmen – som du ser lenger ned – burde kanskje lest denne artikkelen for å være litt bedre forberedt.

Annonse

– Vi har prøvd å spille på humor, og tuller litt med en stereotypisk rik pappagutt fra byen. Bygutten kommer til Sogndal, ser ei jente han liker, blir tatt med rett ut i fjellet - slik nye studenter her gjerne blir. Dette kunne like gjerne vært en sann historie - det er ikke ferdighetene eller pengene som imponerer jenta i filmen. Her snakker vi pågangsmot, sier Vegard Aasen Byrkjeland, produsent og fotograf i Veri media, som har laget filmen.

KJÆRESTE-EMNE: Ikke rart oslosnobben blir gira på denne dama. Foto: Vegard Aasen Byrkjeland
KJÆRESTE-EMNE: Ikke rart oslosnobben blir gira på denne dama. Foto: Vegard Aasen Byrkjeland

I videoen er det Sogn sin eigen stuntmann Knut-Hendrik Lajord i rollen som montebellokis. Forøvrig samme Lajord som er fotografert i siste utgave av Fri Flyt – av nevnte Aasen Byrkjeland. Den andre skuespilleren, Runa Buene, er lokal pokal og over snittet habil på ski – dermed kan man si at hun spiller seg selv

– Teksten i låten handler i stor grad om snø og ski. Derfor ble det naturlig å tolke teksten bokstavelig. Låten er og en slags kjærlighetshistorie, noe vi har forsøkt å formidle i videoen, sier Aasen Byrkjeland.

Se filmen her: