Etter et storslagent event som virkelig viste at dødsing har fanget amerikanernes interesse i Utah tidligere i sommer, var nå turen kommet til Tennessee og Chattanooga. 

Konkurransen fant sted på Head of the Hooch – et velkjent område for roing – som neppe har sett noe lignende finne sted her.

SHOW: Hele 27 deltakere kastet seg ut i Tennessee-elven i kampen om en gullbillett til VM i Oslo. Foto: Dylan Schwartz.
SHOW: Hele 27 deltakere kastet seg ut i Tennessee-elven i kampen om en gullbillett til VM i Oslo. Foto: Dylan Schwartz.

Hele 27 deltakere kastet seg ut i Tennessee-elven i kampen om en gullbillett til VM i Oslo og verdifulle ligapoeng.

Ligaleder Emil Lybekk har tydeligvis ingen planer om å gå glipp av en eneste konkurranse i år, og helgens konkurranse var intet unntak. Nordmannen endte til slutt på en 9. plass, og det ble satt en stopper for den norske dominansen etter Utah med en ren USA-pall. 

Asbjørg Nesje Døds world tour Utah
Les også
Asbjørg Nesje overrasket alle da hun vant Døds World tour i et mannsdominerende felt med en sinnssyk døds.
JUBEL: Full fest på pallen etter fullført konkurranse. Foto: Dylan Schwartz.
JUBEL: Full fest på pallen etter fullført konkurranse. Foto: Dylan Schwartz.

Full USA-pall

Klippestuper og Instagram-stjerne Ryan Bean hadde marginene på sin side og vant konkurransen etter en skuffende 6. plass i Utah. Han sikret med det en Golden Ticket til VM i Oslo hvor han også deltok i 2022. Etter han fulgte Kellen Stephens og Reagan Popoff, som begge var med i Utah, men da et godt stykke lenger ned på resultatlisten.

Resultater fra konkurransen

Verdensranking etter 8 av 9 Døds World Tour konkurranser

Amerikansk dominans

I Tennessee var amerikanerne på topp. Hva har det å si for idretten? Vi spurte leder for Dødseforbunder, Mathias Paasche Hansson:

– Det var vel mer i fravær av nordmenn at amerikanerne fylte pallen, men ser man på resultatet fra Utah hevder jo flere av dem seg i toppen uansett. Det er først og fremst en gledelig utvikling.

– USA har lenge hatt et ønske om å engasjere seg i dødsing. Tror du de også kommer til å dominere?

– USA er jo et stort land med en sterk kultur for idrett og det er her vi ser det største potensialet for å bygge sporten. På sikt vil vi nok helt sikkert se en høy representasjon av amerikanere i toppen. 

Les også: Slik blir du en dødser

– Er det noe vi kan lære av amerikanerne?

– Foreløpig lærer de av oss ;) 

– Tror du den amerikanske interessen for dødsing er kommet for å bli?

– Helt åpenbart. Vi har sett økende interesse lenge og etter sommerens arrangementer er den bare blitt større. Særlig ser vi det på henvendelser fra utøvere som ønsker å drive med dødsing og som vil lære, avslutter Hansson.