Under 21 timer på 13 mil og 7000 høydemeter

Spektakulært langs Lysefjorden

Tom Erik Halvorsen var raskest av alle, og brukte under 21 timer på nesten 13 mil og 7000 høydemeter under XReid i Ryfylke denne uka.

Sist oppdatert: 28. juni 2022 kl 12.28
FLOTT NATUR: Det var ikke mye å utsette på omgivelsene da Xreid Ryfylke gikk av stabelen sist helg. Foto: Joakim Dokka
FLOTT NATUR: Det var ikke mye å utsette på omgivelsene da Xreid Ryfylke gikk av stabelen sist helg. Foto: Joakim Dokka
Lesetid: 1 minutter

Med hytte i Årdal og base i Stavanger hadde den lokalkjente vinneren fordeler ved å kjenne terrenget godt. Første kvinne i mål var Therese Årvik, som brukte litt under 25 og en halv time, og fikk sjette beste tid totalt.

XReid Ryfylke er et ultraløp som går fra Årdal til Tau, gjennom spektakulær natur. Løypa er 127 kilometer lang og drøye 7000 høydemeter. Terrenget er kupert og preget av mange høyder, daler og fjellterreng. Mellom sjekkpunkt 1 og 2, som var på Prekestolshytta etter cirka 82 kilometer, løp deltakerne mot og langs Lysefjorden, før berømte Prekestolen. Totalt var årets rute omtrent tre fulldistanse maraton med tøff stigning. 54 deltakere og lag fullførte, av 88 startende.

Foto: Joakim Dokka
Foto: Joakim Dokka

Salomon Xreid ultramaraton arrangeres av Xreid Norway og årets utgave er den niende i løpets historie og er med dette den nest siste utgaven. Løpet skiller seg fra en del andre tilsvarende konkurranser, ved at det flyttes rundt i Norge og byr deltakerne på nye naturopplevelser hvert år.

Full resultatliste finner du her!

Publisert 28. juni 2022 kl 12.26
Sist oppdatert 28. juni 2022 kl 12.28
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen