Nyhaugen er lærerstudent på nettstudiene ved Høgskolen i Telemark. Han har kjørt snowboard store deler av livet sitt og begynte å surfe for rundt seks år siden.

Sammen med samboeren Emilie bestemte han seg i vinter for å flytte til Svolvær. 

Se stort bildegalleri nederst i artikkelen.

– Vi er begge over middels interessert i fjell og hav. Nå har vi mulighet til å kombinere surf, ski og snowboard med arbeid og studier, forteller Nyhaugen.

De har ingen plan om hvor lenge de vil bli, men akkurat nå er det ingen andre steder de kunne tenkt seg å bo.

– Det meste er bra med Lofoten. Hyggelige folk, bra surf og fet natur. Det jeg liker best er at man har alle aktiviteter lett tilgjengelig. Har man lyst til å stikke og surfe er det bare en 40 min kjøring unna. Vil man på telttur kan man nesten gå fra døra, forteller Nyhaugen, som samtidig innrømmer at han prøver å overkomme høydeskrekken sin under turer til fots i stupbratte Lofot-fjell.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LOFOTEN: Joacim Nyhaugen i Lofoten. Foto: Joakim Andreassen

Ikke uvanlige forhold

Undertegnede var egentlig i Lofoten for å gjøre et portrett på Fredrik Evensen. Sammen med Erik Botner har Evensen pusset opp et gammelt fiskemottak i Hopen, som nå bærer navnet Lofoten Apartments.

Evensen og Nyhaugen er kompiser fra før, og surfer mye sammen når begge er i Lofoten. Dagen disse bildene ble tatt virket på mange måter som en helt vanlig dag for duoen. Magicseaweed hadde spådd gode forhold, og det var store doser ekstatiske brøl før de kastet seg i vannet.

– Nå har ikke jeg bodd i Lofoten lenge nok til å vite hvor normalt det er med slike forhold. Men denne dagen var det i hvert fall nydelige små høyrebølger, light offshore, sol og lite folk. Det er en perfekt kombinasjon for meg, sier Nyhaugen som gleder seg veldig til å tilbringe en helt høst og vinter der oppe.

– Da er det virkelig høysesong for bølger.

Som plommen i egget

Han ser frem til det som forhåpentligvis blir en perfekt kombinasjon av en tilfredstillende mengde fjellturer og bra bølger i sommer. I tillegg håper han å få testet havkajakk.

– Det er ikke så mye å klage på om dagen. Har alt jeg liker og trenger her oppe: Dame, surf, Lofot-pils og tørrfisk. Jeg synes ikke synd på søringene, flirer Nyhaugen.

Se flere bilder nedenfor: