Lær windsurfing - tips og guide til windsurf

Lær deg å hoppe, rigge utstyr og bli en god windsurfer her. Windsurfer Oda Johanne Stokstad Brødholt kommer med flere tips i serien Tatt av vinden.

Før du i det hele tatt kommer deg ut i vannet må du rigge utstyret ditt. Oda Johanne Brødholt viser deg hva du trenger av utstyr, og hvordan du setter det sammen. 

Noe av det som er viktigst å lære seg tidlig når man windsurfer er vannstart. En vannstart vil i de fleste tilfeller være den beste måten å komme seg opp på brettet. 

En av de store utfordringene når du skal lære deg windsurfing er å snu brettet med vinden. Derfor bør du lære deg det som kalles en «jibb», som er en god og relativt enkel måte å snu på i god fart.

Når du windsurfer og skal komme deg høyere opp hvis du driver lengre og lengre ned, så kan du gjøre det motsatte av «jibb», å tacke! Det vil si at du går opp mot vinden.

annonse
Hvordan setter jeg sammen windsurf-utstyret?

Windsurf består av mange komponenter, og mye utstyr som skal passe sammen. Det er viktig at dette monteres og rigges på riktig måte. Her viser en av verdens beste windsurfere, Oda Johanne, hvordan du rigger utstyret på rett måte.

Hvordan jibber jeg på windsurfbrett?

Jibb er viktig i seiling og på windsurfbrett, og når du er i god fart er dette noe du definitivt bør lære deg. Her viser vi deg grundig hvordan du utfører en god jibb på windsurfbrett.

Hvordan gjør jeg vannstart på windsurfbrett?

Når du etterhvert blir god på windsurfing, kan du starte rett i vannet. Dette krever øvelse, men her viser vi deg hvordan du gjør det på rett måte.

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen