De tre norske kjørerne har mulighet til et nytt steg mot internasjonal klasse, når jibbeeliten samles i Åre.

Jon Olsson har selv brukt mange timer i tråkkemaskinen og passer nøye på at de to bigjumpene og en diger wallride blir perfekt. Han ser postitivt på at våren er kommet til Åre.

Annonse

– Det milde været er perfekt for arenabygging, snøen blir letthåndterlig. Dessuten er det bra for kjørerne at snøen ikke er for hard, sier Olsson i en pressemelding.

Et drømmelag av internasjonale kjørere stiller til start. Men noen skadeforfall gjør at Jon Olsson har fått plass til noen flere unge talenter, deriblant de tre norske tenåringene Andreas Håtveit, Per Kristian Hunder og Espen Linderud.

Den amerikanske 14-åringen Derek Spong er også på plass, klar til å vise hva neste generasjon verdensstjerner kan by på. Spong tok sølv i US Open i Vail.

– Det er karer som Derek som kommer til å sørge for at jeg blir arbeidsledig på sikt, han er allerede nå et utrolig talent som kan nå hvor langt som helst, sier Olsson.

Tirsdag og onsdag er det trening i Åre. Onsdag kjører alle deltakerne i en jamsession, mens de beste får plass i finalen fredag.

Det er ikke egen jenteklasse i Jon Olsson Invitational, men norske Grete Eliassen og amerikanske Sarah Burke får sjansen til å vise hva de kan i en oppvisning.

Her er startlista:

1. Derek Spong, USA

2. Blake Nyman, USA

3. Josh Bibby, CAN

4. Jacob Wester, SWE

5. TJ Shiller, CAN

6. Andreas Håtveit, NOR

7. Tyler Peterson, USA

8. Sammy Carlson, USA

9. Rory Bushfield, CAN

10. Emil Forss, SWE

11. Espen Linderud, NOR

12. Chris Biollo, CAN

13. Jon Olsson, SWE

14. Per-Kristian Hunder, NOR

15. Henrik Windstedt, SWE

16. Niklas Karlström, SWE