/ Twintip

– Trodde jeg skulle dø

Vi har fått tak i svensken som gjorde nakenstuntet under Jon Olsson Invitational. Og hva sier sjefen sjøl, Jon Olsson?

Sist oppdatert: 16. mai 2011 kl 15.56
PÅSKEHAREN: Videoen av Adam Müllers nakenstunt har gått verden rundt. Foto: facebook
PÅSKEHAREN: Videoen av Adam Müllers nakenstunt har gått verden rundt. Foto: facebook
Lesetid: 3 minutter

Som en del av en uhøytidelig påskekonkurranse i Åre var et av oppdragene å hoppe på JOI-hoppet. Svenske Adam Müller tenkte at et nakenhopp ville gi han mer poeng. Med toppfart setter svensken utfor, men feilberegner farta fullstendig. Klippet under ble raskt et YouTube-fenomen og er postet på alskens ski- og brettsider verden over.

Hva sier hovedrolleinnehaveren?

 – Nja, jeg tenkte mest på at alle deltagerne hadde smurt skiene, og det hadde ikke jeg, så da jeg så en av dem gå mye kortere enn de andre, trodde jeg farten hadde blitt dårligere. Derfor tok jeg mer fart enn han. Dessuten tenkte jeg ikke på at å være naken er den mest effektive fartsdressen som fins.

– Hva tenkte du i lufta?

– Jeg trodde jeg skulle dø. Jeg forsto det ikke skulle gå bra da jag så at hela landingen forsvant under meg. Jeg tenkte mest på hvordan jeg skulle lande for å skade meg minst mulig.

– Du skada deg stygt. Hva ble diagnosen?

– To knekte ribben, punktert venstre lunge, en stor hevelse på venstre skinke, og litt problem med leveren. Fikk også litt væske og blod i lungen.

– Hva skjedde etterpå?

– Nja, jeg gikk derfra så fort som mulig. Jeg ville ikke bli identifisert. Jeg hadde riktignok maske på, men den fløy av da jeg landa. Ganske fort ble jeg skjelt ut av Jon (Olsson, journ. anm.), som jeg muligens fortjente. Så fikk jeg skyss av en kompis till sykehuset i Åre, og de kjørte meg med ambulanse til Östersund.

– Hva slags reaksjoner har du fått i ettertid?

– Ja du. Mest fra folk som syns det var fett, men noen mener også det var helt feil. Likevel, de fleste reaksjoner har vært gode. Jeg vet nesten ikke hva mer jeg skal si.

– Angrer du?

– Nja, mest I forhold til familien, siden pappa er skipatrulje her i Åre, det ble nok verst for han. Selvsagt har jeg tenkt en del på at jeg faktisk kunne dø. Men å fly så langt var jo slett ikke planen. Jeg fikk meg også en tankevekker da legene sa jeg hadde englevakt, fordi det ene ribbeinet som var brukket, lå like inntil ryggraden. Men gjort er gjort, så det får jeg leve med!

Kunne fått store konsekvenser

Arrangøren selv, Jon Olsson, har fått mye kritikk i ettertid av hendelsen for hvordan han taklet situasjonen, med blant annet å kjefte på nakenhopperen. Han tror et alvorligere utfall av hendelsen kunne satt kroken på døra for hans invitasjonskonkurranse – og kanskje parksatsingen generelt.

– Fri Flyt må gjerne lage en sak på dette, for ingen ser ut til å forstå at hvis han hadde dødd, noe han ville gjort hadde ikke dette skjedd på årets varmeste dag, ville det sannsynligvis betydd slutten for JOI. Med litt uflaks kunne det endret Skistars innstilling til terrengparker, og de kunne fjernet dem fra sine alpinanlegg, slik vi har sett i Canada. Det er veldig få som ser det store bildet her, det virker som de syns det bare ser kult ut, sier Jon Olsson til friflyt.no

Publisert 16. mai 2011 kl 10.35
Sist oppdatert 16. mai 2011 kl 15.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen