/ Twintip

Fabian Bösch vant JOI

Med en trippel 14 safety grab og switch bio 12 japan dro sveitsiske Bösch i land finaleseieren, hvor ingen nordmenn var med.

Sist oppdatert: 18. april 2015 kl 23.47
VANT I DAG: Fabien Bösch på vei til seier i Åre i kveld. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
VANT I DAG: Fabien Bösch på vei til seier i Åre i kveld. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Lesetid: 3 minutter

Det var en glad Bösch som snakket med Fri Flyt etter at champagnefeiringen var over:

– Ja, jeg er helt sykt stoka nå! Det har vært en rå dag. Jeg trodde ikke det var mulig å gjøre trippel på det hoppet før jeg kom, og hadde ikke tenkt å gjøre det heller. Bare å komme seg til superfinalen er ekstremt vanskelig, men når jeg først greide der tenkte jeg at det bare er å ta masse fart og gå for trippelen, for jeg ville nok være den eneste til å gjøre trippel i dag, sier Bösch, som gikk så langt som det overhodet var mulig i dag.

Med seieren drar han med seg 5000 euro hjem.

LES OGSÅ: To nordmenn i semi´n

Bobby Brown kom for øvrig på andreplass, mens Torin Yater Wallace endte på tredje.Forholdene var ikke bra nok til å bruke det store hoppet i dag heller, og kjørerne bestemte før trening at det hoppet ved siden skulle brukes.

Men når ni av ti av de høyeste rankede Big Air kjørerne i verden er samlet på et sted, sier det seg selv at det var duket for et realt show i kveld.

LES OGSÅ: Hvem gjør quadcorken først på ski?

Jesper Tjäder sto blant annet for dagens beste pubikumsfrieri og vant også people choice awards da han klinte til med en dobbel backflip på det store hoppet mellom omgangene i superfinalen.

tjader
tjader

FAVORITT: Det er umulig å ikke sette pris på en dobbel backflip på det største hoppet –so var stengt. Men Jesper Tjäder overrasker alltid. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

I superfinalen sto det mellom Oscar Wester, Bobby Brown, Fabian Bösch, Vincent Gagnier og Torin Yater-Wallace. Alle gjorde forskjellige varianter av doble, og hadde også mange rå singelcorks, men når Fabian Bosch dro på med sin trippel 1440 og endte opp med en poengsum på 96 poeng, ble det vanskelig for de andre å ta igjen det forspranget.

Det har hele tiden denne uken vært sagt at dette skulle være den siste JOI´en noensinne, men under superfinalen ble Jon Olsson intervjuet på podiet hvor han sa at han nå har gått ti runder for å få budsjettet til å gå opp, men etter mye respons fra publikum, partnere og kjører de siste dagene om at det ikke kan være siste, så sa han at de skal gå en ellevte runde for å se om det kan bli en løsning slik at JOI fortsetter til neste år. JOI er i hvert fall ferdig for i år, og tiden vil vise om Jon lykkes med 11´e forhandlingsrunde i Åre.

LES OGSÅ: Siste JOI i Åre

aurdal
aurdal

IKKE I FINALEN: Aleksander Aurdal (bildet) og Øystein Bråten nådde dessverre ikke finalen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Se flere bilder i galleriet under!

Publisert 18. april 2015 kl 23.47
Sist oppdatert 18. april 2015 kl 23.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen