Dette var Øystein Bråtens første gang i JOI og dermed også hans siste, men han gjorde en god figur og klarte altså å kvalifisere seg inn i semifinalen lørdag.

LES OGSÅ: Siste JOI i Åre

Annonse

– Koste meg under kvaliken i dag og det gjorde egentlig ikke noe at det ble kjøring på det minste hoppet. Det var god stemning blant kjørerne og jeg gjorde en cork 10 tail og switch dobbel 14 mute som holdt til plass i semifinalen i morgen, så stoka på det. Klar for å gi gass i morgen nå, sier Øystein som altså får følge av Aleksander Aurdal i semifinalen. 

Robert André Ruud var lenge innenfor en semifinale plass, men måtte til slutt finne seg i å havne utenfor topp 16. PK Hunder ga seg etter første run i dag. Vincent Gagnier og Torin Yater Wallace kvallet som nummer 1 og 2 under kveldens kvalik, og er direkte videre til morgendagens superfinale.

170415_fausko_åre_joi_kvalikk-9
170415_fausko_åre_joi_kvalikk-9

NEST BEST: Amerikanske Torin Yater-Wallace ble nummer to i fredagens kvalik. Foto: Andreas Løve Storm Fausko 

Den store trippelfesten som mange kanskje hadde håpet på uteble i kveld da det ble bestemt at forholdene ikke var bra nok til å kjøre på det vanlige JOI hoppet. I stedet ble launchrailen ved siden av fjernet og det ble kjørt kvalik på hoppet hvor launchrailen sto. Publikum ble uansett vitne til kjøring i verdensklasse og det var altså Vincent Gagnier som trakk det lengste strået i kveld med en dobbel bio 1260 lead mute og en bio 900 dobbel genie grab til lead tailgrab. Alle kjørerne måtte gjøre minst en singelcork rotasjon for å for å mikse det opp litt i år. 

Resultater, JOI-kvalik 2015:

 1. Vincent Gagnier

 2. Torin Yater-Wallace

 3. Jonas Hunziker

 4. Bobby Brown

 5. Oscar Wester

 6. Fabian Bösch

 7. Øystein Bråten

 8. Aleksander Aurdal

 9. Luca Schüler

 10. Jeremy Pancras

 11. Joss Christensen

 12. Alex Bellemare

 13. Evan McEachran

 14. Russ Henshaw

 15. James Woods

 16. Jesper Tjäder

Ikke videre:

 • Elias Ambühl

 • Jossi Wells

 • Robert Ruud

 • Nico Porteous

 • Luca Tribondeau

 • Noah Morrison

 • PK Hunder

 • Nick Goepper

Se flere bilder i galleriet under!