Å finne god snø er for mange mye av essensen i frikjøring. For Asbjørn Eggebø Næss er det blitt en livsstil og et yrke. Mer enn mye annet er frontfiguren i 222 muligheter kanskje mest kjent for sin eminente evne til å snuse seg frem til nettopp god snø. I denne episoden av 222 muligheter tar pudderdetektiv Eggebø Næss med seg Robert Aaring, «chamoniard» Ragnar Tøndel, Field Productions Espen Kristiansen og undertegnede til fjells. En uoversiktlig periode med sterk sol og vind øker behovet for å helgardere. Med ferje fra Molde til Vestnes kjører vi videre inn til Måndalen og Venåsdalen.
– Her har du egentlig et atrium med skikjøring i alle himmelretninger. Utenom dønn nord, sier Asbjørn som forklarer at en annen fordel med denne bolle-dalen er at fjellene ikke er så høye, slik at vinden ikke har fått herje så mye med snøen.

Annonse

Saken fortsetter under bildet

PUDDERDETEKTIVEN: Det sikkert fler enn oss (i Fri Flyt, altså) som har lagt merke til Asbjørn Eggebø Næss (t.h.) sin nærmest overmenneskelige evne til å finne god snø? Robert Aaring (t.v.) setter pris på å få være med vær-nerden på skitur. Bilde: Christian Nerdrum

Det blir i alt to turer, der den første går fra fortoppen til Blåtinden. På tur nummer to kjører både Asbjørn og Ragnar sine varianter ryggen til Grøntinden, mens Robert prøver seg på Prosten.