Vargfjordtinden er ikke et høyt fjell, og fallhøyden er blyg sammenliknet med de fleste andre toppturene i denne boka, men du kan finne mange gullkorn i dette området.

Det fineste gullkornet er nok uansett den fantastiske utsikten du kan få fra toppen. 

Vargfjordtinden ligger der Ofotfjorden, Efjorden og Tysfjorden møter den storslagne Vestfjorden.

Du får derfor utsikt både mot Ofotfjordens indre deler ved Narvik, så vel som Lofoten og Hinnøyas spisse fjell på den nordre siden av Vestfjorden.

Stetind og de andre granittobeliskene som kanter Efjorden og Tysfjorden er også godt synlige fra toppen. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr. Eventuelt stegjern og isøks ved harde snøforhold.

  • Veibeskrivelse: For Opp A: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Ta av mot Kjeldebotn, etter at du har passert Ballangen. Sving til venstre inn på en grusvei når du har kommet ned i dalen etter en lang utforbakke. Kjør frem til et veiskille ved en bro over en elv og parker der. For Opp B og C: Kjør som for Opp A, men parker tidligere på grusveien, der Stordalselva renner gjennom en myr. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 3.7.1: Gå tilbake cirka 300 meter langs veien og gå opp den private veien til høyre, forbi noen hus. Der veien tar slutt, fortsetter du opp over en åker, og langs en traktorvei inne i skogen.

Følg traktorveien videre langs dalbunnen i Gunnardalen. Rett under tregrensen søker du deg oppover på bratte snøfelt mot fjellryggen på venstre side av dalen.

Følg fjellryggen som leder til toppkammen til høyre for hovedtoppen. Den siste biten av toppkammen opp til hovedtoppens platå er smal og bratt, så her må du som regel gå til fots.

Her kan det også bli behov for isøks og stegjern om det er avblåst og hard snø. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 3.7.1: Delvis fine snøfelt, men for en stor del skikjøring som er litt transportpreget. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp 3.7.2: Følg bekken opp i Stordalen og drei av mot fjellryggen øst for toppen. Finn den slakeste veien, og følg deretter beskrivelsen for 3.7.1. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 3.7.2: Bra skikjøring ned i Stordalen.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp 3.7.3: Følg bekken opp i Stordalen og fortsett i retning mot toppen, opp den bratte ryggen. På vei opp har du mulighet til å sjekke ut snørennene på sørsiden av fjellet. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 3.7.3: Ryggen fra toppen og ned i Stordalen kan ofte være litt avblåst med hard snø. 

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 3.7.4: I stedet for å følge fjellryggen ned mot Gunnardalen, kan du dreie ned i dalen fra toppkammen og legge svingene ut på noen fine (og delvis bratte) snøfelt.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 3.7.5: Snørennene på sørsiden. Kjøring på opp til drøyt 40 graders helning.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Se her for å finne flere toppturer du kan gå i Narvik og Ballangen.