Destinasjon, Vardåsen
Ås på 349 meter i Asker – med fjordutsikt.
Tilkomst: Du kan kjøre bil eller ta toget til Gullhella stasjon.
Klatring: På Midtre sva på vestsiden er det enkle og middels vanskelige flertaulengders kileruter. Prøv for eksempel Via Dolorosa (4), Solosvaet (5-) og Jungelstien (3). På høyre sva er det mange miks- og boltede flertaulengdere. Prøv f. eks Mekkern Trekkern (5-).
Ski: Vardåsen skisenter er kort og bratt og har et aktivt miljø innen alpint og freeski. Bonus: Nevnte fjordutsikt.
Sti: Stiene i området er godt egnet både for løping, fotturer og stisykling.

TO LØYPER: – Vardåsen har ganske kort heis. Det gjør det enklere å bygge bra fra topp til bunn, og kjappere å få mange laps. Utforløypa er kanskje rød, svart om du tar droppet på toppen og det store hopet i bunnen. I tillegg er det en løype vi kaller «Soften» uten hopp og gaps. Den er bygd for å være blå, sier Hansen. Her er Atle Lakso på droppet på toppen.

ÅR FOR ÅR: I 2016 flyttet Hansen til Vollen i Asker. Etter et møte i 2017 sammen med Asker CK fikk de bevilget litt penger fra kommunen og gravinga kunne begynne. I 2019 fikk de tildelt Sparebank-midler, og byggingen tok fart. – I fjor syklet vi mye her. Det var venne- og shuttlebasert med en messengertråd med de som var mest aktive. Fram til en heisavtale kommer på plass, blir det jo litt min private bike park. Det er jo litt dumt for de som ikke har nummeret mitt, sier Hansen. På bildet: Simen Smestad

LANGSTIDSPROSJEKT: – Nå er det byggestopp fram til vi får på plass en avtale om heisdrift. Jeg har lært meg at i møte med det offentlige må man ha tålmodiget. Jeg har syklet i tjue år, og kommer sikkert til å sykle i tjue til. Og så har jeg barn, den eldste er fem. Jeg kommer ikke til å tvinge dem til å sykle, men om de vil, er det bra at det finnes et tilbud. Om heisen går i løpet av de neste fem årene, er jeg fornøyd. I mellomtiden trives jeg og andre her med elsykkel og pickup. Men jo før det åpner for allmennheten, jo bedre er det, sier Hansen. På bildet: Simen Smestad

GI DE FLINKE UTFORDRINGER: – Trenden i Norge nå er å bygge veldig enkelt. Du kan livnære deg på det som trail builder. Men om du er flink på sykkel og ikke glad i å bygge, har du få utfordringer. For meg er det viktig med et lokalanlegg som alle kan bruke, samtidig som de som er flinke på sykkel kan få utfordringer, sier Hansen. På bildet: Atle Lakso.

LOKAL ENTUSIASME: – Det er flere lokale ungdommer som er med og graver, sier Hansen.

VISJON: – Tanken på sikt er å lage flere løyper, og bygge de slik at de som sykler mye kan lage egne kombinasjoner og gjøre transfers. Det er utfordrende – man må jo bygge transfermulighetene slik at man har oversikt over løypa man kommer inn i, sier Hansen. På bildet: Hansen sjøl.