Ståle Sandbech og Andrea Straume vant NM i boardercross

Ståle Sandbech kan føye NM-gull i boardercross til sin lange merittliste.

Sist oppdatert: 31. mars 2017 kl 22.23
MESTERNE: Andrea Straume og Ståle Sandbech vant NM i boardercross. Foto: Daniel Jacobsen
MESTERNE: Andrea Straume og Ståle Sandbech vant NM i boardercross. Foto: Daniel Jacobsen
Lesetid: 3 minutter

– Det var skikkelig moro, jeg har ikke kjørt boardercross siden NM i Hemsedal for elleve år siden. Da var jeg yngre junior og kom ikke på pallen, så dette er mitt første NM-gull i boardercross, sier Sandbech som nylig ble vant FIS verdensmesterskapet i slopestyle.

Sandbech knivet med Brage Richenberg på toppen av løypa, men fikk en solid luke da det ble en kollisjon mellom de som jaget bak. Dermed kjørte prinsen av Rykkinn inn til gull i ensom majestet.

I tidskvalifiseringen tidligere imidlertid Sandbech på andreplass, bak Stian Sivertzen, som gjorde et aldri så lite comeback i boardercrossløypa. Sandbech ble imidlertid kun slått med 16 hundredeler og så frem til en duell med Sivertzen. Dessverre kjørte Stian ut i en av de innledende heatene.

– Det er så godt å ha Stian tilbake i bakken. Han er den største gledessprederen jeg kjenner. Det er det beste som kunne skjedd. Forhåpentligvis får han klarsignal fra legene og er 100 prosent tilbake neste år. Da skal jeg ta han i NM i boardercross da også, sier Ståle.

– Hehe, jeg tror jeg skal ta han da altså, jeg måtte bremse mye i denne løypa fordi det var så krappe svinger og slagete underlaget, så det var ikke helt en løype som passet meg. Men Ståle imponerte i dag. Han har kjørt så mye snowboard i sitt liv at han har en sinnsyk forståelse for snøen, kombinert med en teknikk få andre snowboardere har. Det drar han godt nytte av i boardercross, sier Sivertzen.

Han har fått godkjenning fra legene til å kjøre NM, etter infeksjonsskaden som gjorde at han havnet i koma i fjor. Om han kan satse videre er allikevel fremdeles uklart.

Bergenser vant i pøsregnet

– Det regner veldig mye her nå. Man skulle kanskje tro en bergenser hadde en fordel, men jeg sutret akkurat like mye som de andre på toppen, sier en nå strålende fornøyd Andrea Straume etter å ha vunnet finalen i boardercross på Hovden.

Hun kjørte i en boardercrossløype for første gang fredag, men viste sin brettkontroll, allsidighet og råskap og tok hjem gullet.

– Dette var kjempeskummelt og kjempegøy. Jeg var veldig spent, herregud. Uansett er det bare veldig gøy å være her på NM sammen med så mange snowboardere. Det er ikke noe press og alle har lyst til å ha det gøy, sier hun.

Lørdag fortsetter NM på Hovden med slopestyle for senior, før det hele avsluttes med big air for alle klasser på søndag.

Menn senior

1. Ståle Sandbech - BSK

2. Emil André Ulsletten - Dombås IL

3. Brage Richenberg - Lillehammer Brettklubb


Kvinner senior

1. Andrea Straume - Frikjørerlosjen

2. Dina Treland - Frikjørerlosjen

3. Henrikke Svensson - Geilo IL


Gutter junior

1. Fredrik Ellingsen Kjærby - KIF

2. Mathias Rudi Hansen - KIF

3. Håvard Heggem - KIF


Jenter junior

1. Ingvild Nymoen - KIF

2. Tina Steffensen - KIF

3. Elise Seljevoll Herleiksplass - Geilo IL


Gutter yngre junior

1. Sander Danielsen - Geilo IL

2. Odin Røhrt - Heming

3. Håvard Hagen - KIF


Jenter yngre junior

1. Ine Marie Misund - Geilo IL

2. Maria Mylius - Geilo IL

3. Bettina Roll - Geilo IL

Publisert 31. mars 2017 kl 22.23
Sist oppdatert 31. mars 2017 kl 22.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen