Sandbech vant European Open

For fjerde år på rad ble det norsk seier i prestigetunge Burton European Open.

Sist oppdatert: 31. januar 2015 kl 17.15
Ståle Sandbech har bare kjørt pudder de siste dagene, ettersom treninger og kvalifisering snødde bort. Det viste seg å være en bra oppladning for rykkinngutten.
Ståle Sandbech har bare kjørt pudder de siste dagene, ettersom treninger og kvalifisering snødde bort. Det viste seg å være en bra oppladning for rykkinngutten.
Lesetid: 3 minutter

Etter en uke med snøvær og avlyste kvalifiseringer var solen fremme for finaledagen i sveitsiske Laax. Ståle Sandbech (21) måtte se seg slått av kanadiske Mark McMorris i X Games forrige uke, men i dag fikk rykkinngutten sin revansj i slopestyleløypa og henviste McMorris til andreplass. 

– Det var helt sykt deilig, vi har nesten ikke kjørt noe hele uka. Alt har blitt avlyst og utsatt, så vi har bare vært i skogen og kjørt pudder de siste dagene. Kanskje det var det som trengtes. Endelig var det min tur, sier Ståle Sandbech etter sin første seier i Burton European Open.

Dette var den fjerde strake norske seieren i den prestigetunge konkurransen, etter Brage Richenberg, Torstein Horgmo og Aleksander Østreng sine foregående seiere.  

– Laax er hyggelig mot oss, vi liker oss her, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud. 

Sandbech sitt run bestod blant annet av dobbel crippler, backside 1260, cab 1260 og frontside 1080 og ga 91,4 poeng. Det var spesielt trikset han gjorde i den halfpipe-inspirerte delen av løypa som skilte Sandbech fra de andre.

– Ståle kjører alltid for å vinne, og i dag var det en overlegen seier! Det lønner seg å ha litt halfpipeferdigheter. Det var prikken over i-en i dag. Han gikk utrolig høyt der. Dette var veldig gøy, endelig klaffet det i slopestyle også, sier Grimsrud.  

Slike halfpipe-inspirerte elementer skulle Sandbech, som i mange år også satset på halfpipe, gjerne sett at det var mer av i slopestylekonkurranser. 

– Her i Laax pleier de å ha en liten pipedel. Slopestyle er alt du finner i en park, ikke bare tre rails og tre hopp. Jeg mener det burde være mer forskjellige elementer i en løype. Da blir det ikke så standardisert. Det er viktig å skifte på løypa så vi kan skifte på triksene, sier Sandbech 

I tillegg til Sandbechs førsteplass tok Torstein Horgmo (27) sin første pallplassering denne sesongen, etter strålende kjøring. 

– Det var ordentlig deilig å få Torstein på pallen igjen. Han har jobbet veldig hardt, så han fortjente virkelig å lande et run. Når Torstein gjør det så er han blant de aller beste. Og vi vet han har enda et gir inne enn det vi så i dag, sier Grimsrud.   

Nybakt X Games-vinner Silje Norendal har hatt feber og forkjølelse de siste dagene, men stilte til start og endte til slutt på sjetteplass i konkurransen. Kjersti Buaas (33) fikk det ikke helt til å stemme og endte på 13. plass

Publisert 31. januar 2015 kl 17.15
Sist oppdatert 31. januar 2015 kl 17.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen