Natt til søndag vant Ståle Sandbech (21) den prestigetunge Air & Style-sammenlagttittelen. Avslutningen av den tredelte konkurranseserien var noe så sjeldent som en snowboardkonkurranse i Los Angeles, og ble arrangert på stilashopp med kunstsnø.

– Tre pallplasser på tre konkurranser - det er en utrolig sterk prestasjon når vi tar i betraktning hvor hard konkurranse og små marginer det er som avgjør i snowboard om dagen, sier en smørblid landslagssjef Thomas Harstad.

Foran et stort fremmøtt publikum var Sandbech best i begge kvalifiseringsrundene, men fikk det ikke helt til å stemme i superfinalen. Sølvvinneren fra Sotsji endte til slutt på tredjeplass, kun slått av det japanske stortalentet Yuki Kadono og Sebastien Toutant.

– Forrige sesong var Ståle også veldig ofte på pallen, men i år har han tatt det lille ekstra steget på kjøringen sin som gjør at han vinner konkurranser også, sier Harstad.

Etter sammenlagtseier, førsteplass i Innsbruck, andreplass i Beijing og tredjeplass i Los Angeles har Sandbech forsynt seg grovt fra den samlede premiepotten i Air & Style på 450.000 dollar (om lag 3,3 millioner kroner).

Bergrem med brudd i skinnbeinet

Torgeir Bergrem skulle også delta i konkurransen, men falt på trening og pådro seg et brudd i beinet og måtte tilbringe dagen på sykehuset. Nå drar 23-åringen fra Klæbu hjem til Norge for å rehabilitere skaden. Det er ventet at Bergrem er ute i seks uker.

Torstein Horgmo endte på 12. plass, og Emil André Ulsletten på 13. plass.