Sandbech vant Air & Style sammenlagt

Med nylig anlagt skjegg for anledningen tok Ståle Sandbech en overlegen sammenlagtseier i Air & Style.

Sist oppdatert: 22. februar 2015 kl 10.35
Lesetid: 0 minutter

Natt til søndag vant Ståle Sandbech (21) den prestigetunge Air & Style-sammenlagttittelen. Avslutningen av den tredelte konkurranseserien var noe så sjeldent som en snowboardkonkurranse i Los Angeles, og ble arrangert på stilashopp med kunstsnø.

– Tre pallplasser på tre konkurranser - det er en utrolig sterk prestasjon når vi tar i betraktning hvor hard konkurranse og små marginer det er som avgjør i snowboard om dagen, sier en smørblid landslagssjef Thomas Harstad.

Foran et stort fremmøtt publikum var Sandbech best i begge kvalifiseringsrundene, men fikk det ikke helt til å stemme i superfinalen. Sølvvinneren fra Sotsji endte til slutt på tredjeplass, kun slått av det japanske stortalentet Yuki Kadono og Sebastien Toutant.

– Forrige sesong var Ståle også veldig ofte på pallen, men i år har han tatt det lille ekstra steget på kjøringen sin som gjør at han vinner konkurranser også, sier Harstad.

Etter sammenlagtseier, førsteplass i Innsbruck, andreplass i Beijing og tredjeplass i Los Angeles har Sandbech forsynt seg grovt fra den samlede premiepotten i Air & Style på 450.000 dollar (om lag 3,3 millioner kroner).

Bergrem med brudd i skinnbeinet

Torgeir Bergrem skulle også delta i konkurransen, men falt på trening og pådro seg et brudd i beinet og måtte tilbringe dagen på sykehuset. Nå drar 23-åringen fra Klæbu hjem til Norge for å rehabilitere skaden. Det er ventet at Bergrem er ute i seks uker.

Torstein Horgmo endte på 12. plass, og Emil André Ulsletten på 13. plass.

Publisert 22. februar 2015 kl 10.35
Sist oppdatert 22. februar 2015 kl 10.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen