Silje Norendal vant gull i X Games, mens Ståle Sandbech tok to bronser. Da de landet på Gardermoen etter medaljefangsten overrasket vi dem med prisene årets mannlige- og årets kvinnelige kjører for 2013 på Snowboardawards.

Annonse

Her er juryens begrunnelser:

 

Årets kvinnelige kjører - Silje Norendal

Årets kvinnelige kjører har vært med å pushe nivået i jentenes slopestylekonkurranser. Hun hadde ikke den beste starten på konkurransesesongen i fjor, men viste mot slutten av sesongen at det bare var uflaks og at hun hadde lært seg mye nytt gjennom vinteren. Hun gikk fra å være en “one-trick-wonder” til å ha varierte triks på både hopp og rails. Med tekniske railtriks og store triks på hoppene fikk hun sin største seier gjennom karrieren i en alder av bare 19 år, gull i European X Games. Som vi har sett nå var dette virkelig bare begynnelsen for Silje Norendal.

 

 

Årets mannlige kjører: Ståle Sandbech

To av kriteriene for å få prisen for årets kjører er ”topplassering(er) i store internasjonale konkurranser” og ”god videopart”. Slik snowboard er nå om dagen er det ikke mange som kan vise til begge disse kriteriene utenom èn. At han i tillegg absolutt oppfyller kravet om ”å være en likandes person” er også noe som gjør at han er godt likt hos både jury og de som sitter hjemme og stemmer. Han har vært profilert i flere blader og gjennom edits, i tillegg til å få uendelig mange pallplasseringer gjennom hele sesongen. Han vant prisen for årets kjører året før også, men det var ingen tvil om at Ståle Sandbech fortjente den for forrige sesong igjen.

 

 

Skrevet av: Peter Gløersen