To av testens tre støvler er nye modeller i år, og den andre kom i fjor. Men Tecnica Zero G Tour Pro er den stivere storesøsteren til vinneren av forrige sesongs store test av slike støvler. Dermed er den svært interessant å sammenligne med nyhetene fra Dalbello og Scarpa. På siste side ser du de åtte sammenlignbare støvlene i testen fra sist høst.

Annonse

Alle tre støvlene leverer godt nok – eller mer enn godt nok – på gåutslag og stivhet. Kombinasjonen av disse to egenskapene har vært salgsargumentet for slike støvler i mange år, men vi mener det nå er andre egenskaper som skiller støvlene. En ting er fleksen bakover, der er alle stive og har vært det lenge.

Framover derimot, er det forskjeller, og vanskeligst å kombinere stiv og progressiv fleks med godt gåutslag. Progressiv fleks betyr at motstanden i støvelen øker gradvis sammen med trykket. Dette krever seigere og tjukkere plast, som øker vekten. Alle støvlene i denne testen har løst dette ved å bruke stiv karbon bak og mykere Grilamid eller PU-plast foran – på forskjellige måter.

De tre støvlene har blitt grundig testet både på toppturer med totalt flere tusen høydemeter per støvel, og under kjøring i alpinanlegg. Vekt har vi målt selv. Passformen på støvlene er svært ulik, noe vi har sett bort fra under testen. Passform er avgjørende men også individuelt, og noe du må prøve deg fram til selv.