TESTET: Osprey Kamber 22

Osprey Kamber 22 er en komplett skisekk som fungerer temmelig bra til det aller meste.

Sist oppdatert: 1. mars 2018 kl 07.00
PÅ TESTTUR: Osprey Kamber 22 fungerer strålende både på topptur og i skisenter. Foto: Martin Innerdal Dalen
PÅ TESTTUR: Osprey Kamber 22 fungerer strålende både på topptur og i skisenter. Foto: Martin Innerdal Dalen

Californske Osprey har laget sekker for alskens friluftsbruk siden 1974, og Kamber er navnet på sekkeserien deres for ski- og snowboardkjøring. Vi har testet den minste i serien; størrelse 22 – som altså betyr 22 liter volum. Kamber kommer også i størrelsene 32 og 42 liter, og den største kan også fås i en versjon som er kompatibel med skredballongsystemet ABS.

Kamber_22_Side_Cold_Blue.HR
Kamber_22_Side_Cold_Blue.HR

KAMBER: Vi har testet den minste skisekken fra Osprey. 

Kamber 22 har to hovedrom, ett av dem dedikert til skredutstyr, det andre til alt mulig annet. Her er også lomme til drikkeblære, og isolert kanal til drikkeslangen. Begge lommene har mindre nettinglommer inni, som passer til nøkler, en sjokolade, kamera etc. To nokså romslige lommer på hoftebeltet, og fôret gogglelomme er også med. Hjelmfeste, isøksfeste, snowboardfeste er med, og både hoftebeltet og festet for snowboard kan strammes slik at sekken beholder symmetrien. Snowboardfestet er også kompresjonsstropp. Glidelåsene er laget slik at begge rommene kan åpnes helt opp, og alle glidelåsene har store løkker for håndtering med votter. Sekken er laget i kraftig nylon, og kommer i tre farger og to størrelser (rygglengder).

I bruk gir Kamber 22 et veldig solid inntrykk. Førsteinntrykket er at den har alle detaljer man kan tenke seg, og volumet på 22 liter er allsidig. Stort nok for dagsturer og lite nok for kjøring i heisen. Lomma til skredutstyr får fint plass til en stor spade og søkestang, og har fortsatt plass til feller eller stegjern. I hovedrommet er det null stress å få med isolasjonsjakke, mat, kamera, førstehjelpsutstyr og andre nødvendigheter for topptur og/ eller frikjøring. Selv da jeg stappa sekken full med alt standardutstyr for topptur, men også stegjern, isøks og hjelm utenpå, holdt sekken formen godt og var deilig å bære – også med skiene på sekken. Glidelåsene er svært gode å bruke, de er solide og glir godt.

Bakdelen med alle detaljene og funksjonene er at sekken blir relativt tung. 1 378 gram er merkbart tyngre enn gjennomsnittsvekten (997 gram) fra Fri Flys test av slike sekker i utgave nummer 117 fra februar 2016 (den gang var ikke Kamber-serien fra Osprey lansert). Selv om sekken føles veldig komplett, er det en ting vi savner, og det er kompresjonsstropper i toppen. Ikke nødvendigvis for å komprimere sekken, for det går fint uansett, men for å holde skiene på plass når de bæres på sekken i a-form. Siden Kamber kun har kompresjon nederst er du helt avhengig av å samle skiene ved tuppene for at skiene ikke skal skli bakover. Dermed må du ha en stropp – men har du det er det null stress.

Konklusjon: Hvis du vil klare deg med en sekk til skiheis og en dags-toppturer er Osprey Kamber 22 et valg som ikke blir feil. Men husk stropp til de dagene skiene må bæres på sekken. 

Pris: 1 600 kroner

Mer info her!

+ Mange fornuftige og velfungerende detaljer

+ God bærekomfort

+ Solid

+ Svært allsidig 

– Tung

– Krever ekstra stropp for å bære skiene på sekken

Publisert 1. mars 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 1. mars 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen