Wiral endelig ute

Husker du det norske kabelkamerasystemet som gikk fullstendig bananas på internett i fjor høst? Nå er Wiral Lite endelig ferdig og på vei ut til kundene.

Sist oppdatert: 22. november 2018 kl 12.01
ENDELIG I MÅL: Etter braksuksess med folkefinansiering og forsinket levering er Wiral Lite endelig ute. Markedssjef og gründer prøver kabelkamerasystemet sammen med fotograf Martin Innerdal Dalen. Foto: Tore Meirik
ENDELIG I MÅL: Etter braksuksess med folkefinansiering og forsinket levering er Wiral Lite endelig ute. Markedssjef og gründer prøver kabelkamerasystemet sammen med fotograf Martin Innerdal Dalen. Foto: Tore Meirik

– Vi ble forsinket ja, men det er godt å endelig være i gang. 3 000 produkter er laget på fabrikken i Kina og er levert eller på vei til kundene nå. Og flere er på vei, forteller markedssjef i Wiral, og en av gründerne, Emilie Aabakken.

Kabelkamerasystemet – som altså ble utviklet av en gjeng i Trondheim – ble lansert på folkefinansieringssiden Kickstarter i fjor, og målet var å få inn 30 000 dollar. Da kampanjen var over hadde over 4000 bidragsytere spytta inn over en million dollar. Målet var på ha produktet klart til mars, men det ble altså november før systemet nådde kundene.

Interessert i mer stæsj? Se tipsene fra ekspertene i UTE her!

– Vi er noen flere ansatte nå, og vi flytter bedriften fra Trondheim til Oslo over nyttår. Vi har også satt i gang en annen finansieringskampanje på around.no, hvor hvem som helst kan investere slik at vi kan vokse, og drive med produktutvikling, både helt nye ting og justeringer på Wiral Lite, sier Aabakken.

TMM_6773-lores
TMM_6773-lores

FERDIG PRODUKT: Emilie Aabakken tester Wiral Lite sammen med Martin Innerdal Dalen. Foto: Tore Meirik

– Hva kan du si om forbedringer og nye produkter?

– Ikke så mye ennå, men vi jobber blant annet med kabelsystem for kommersielle event, i tillegg til et produkt som skal nå enda bredere enn kabelkameraer.

– Hva md kjøperne, hvem er det som handler Wiral Lite?

– Vi ser at omtrent halvparten er «vanlige» folk som filmer på hobbybasis, og den andre halvparten er filmfotografer som definerer seg som mer eller mindre proffe. Det er gøy å se at vi når ut til begge, sier Aabakken.

En av de som prøvde Wiral før den endelige modellen kom var Fri Flyt-fotograf Martin Innerdal Dalen, som har herja mye med 3d-printa prototyper.

– Noen ganger var vi i grenseland tidlig på med hadde prototyper som knakk og brant om hverandre, sier Aabakken. 

– Mye har skjedd siden den prototypen jeg hadde for ett år siden. Det kuleste er vinklene man kan filme som ikke er mulig med noe annet, sier fotograf Innerdal Dalen. 

Se film:

Publisert 22. november 2018 kl 12.01
Sist oppdatert 22. november 2018 kl 12.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen