Field-stjernen og freeskier Anders Backe har hatt en mildt sagt spennende skireise de siste 15 årene – med både X Games og stunt som har fått oppmerksomhet verden rundt. Han har også beholdt samme sponsor hele veien – og nå har 33-åringen fra Modum har signert enda en ny avtale, og har ingen planer om å gi seg som skiproff med det første.

– Head har vært der hele veien fra min første backflip, 720, pallplass internasjonalt, via X-games, kneskade, verdensrekord, Magasuget, Color Line, Nordkapp, Supervention, Hunderfossen også videre, sier Backe.

Anders Backe i 2007
SKIPROFF: Anders Backe har vært skiproff i en årrekke. Her fra 2007. Foto: Privat

Det er nå 15 år siden han første begynte sponsorarbeidet med skiprodusenten, og 14 år siden han signerte. Blant skiene som har blitt laget finner du blant annet en modell med Triana Iglesias.

– Fra jeg fikk mine første ski som jeg fikk via Gresvig i 2005 som satte igang dialogen, til da å signere internasjonal kontrakt året etter var med å kicke i gang min karriere som skikjører, sier Backe, og fortsetter:

– Skinnsykt kult å ha de med på laget videre. De pusher jo meg i deres nye tanker og ideér og at vi sammen da spiller hverandre gode er en veldig motiverende faktor!

Backe har også hatt en imponerende skikarriere så langt.

– Det har jo vært hard jobbing hele veien. Det er jo alltid nye mål som skal nåes og at man alltid vil pushe videre for å kunne følge med i tiden, sier Anders Backe.

I bildegalleriet nedenfor kan du se noen av høydepunktene fra karrieren så langt.