/ Stryn

Tre vil kjøpe Stryn sommerski

Tre kjøpere byr på Stryn sommerskisenter i dag. Selger kan ikke utelukke at kjøperen akter å slakte skisenteret.

Sist oppdatert 3. november 2014 kl 13.23
 SELGES: Stryn Sommerskisenter gikk konkurs i høst, og denne uka foregår budrunde for å selge skisenteret. Foto: Emil Eriksson
SELGES: Stryn Sommerskisenter gikk konkurs i høst, og denne uka foregår budrunde for å selge skisenteret. Foto: Emil Eriksson

– Vi er i ferd med å gjennomføre en budrunde i dag, og det er tre potensielle kjøpere som er med videre og byr, sier advokat Jan Erik Mardal, som håndterer salgsprosessen på vegne av Sparebanken vest, som er panthaver etter konkursen i Stryn sommerskisenter.

– Pengene bestemmer

Avisa Nationen meldte tidligere i høst at dem kjøpere var interesserte i sommerskisenteret, inkludert kjøpere som ville dele opp anlegget –og dermed avvikle Stryn sommerskisenter.

– Vi som skal selge dette er ikke så opptatt av intensjonen til kjøperen, så hvis noen vil kjøpe skisenteret, for så å «slakte» det, er ikke det umulig. Det er pengene som bestemmer her, selv om det ligger i kortene at også Sparebanken Vest ønsker videre drift på Tystigbreen, sier Mardal, som ikke vil gi ytterligere kommentarer om saken.

Har trua

Magne Brekke, som er styreleder i driftsselskapet Stryn sommerski, har tro på at skisenteret skal overleve nok en gang. Det er eiendomsselskapet, som eier infrastrukturen i skisenteret, som er konkurs.

LES OGSÅ: Stryn konkurs igjen

– Jeg vet noen har vært interessert i å kjøpe deler av anlegget, også stolheisen med tanke på flytting. Men jeg har veldig vanskelig for ås e for meg at det kan være økonomi i å demontere en såpass umoderne stolheisen for så å sette den opp et annet sted, sier han.

– Hva sier magefølelsen din, blir det drift på Stryn sommerskisenter i 2015?

– Ja, jeg velger å tro det. Såpass mange og sterke krefter ønsker det, så jeg tror det kommer til å ordne seg.

Publisert 3. november 2014 kl 13.23
Sist oppdatert 3. november 2014 kl 13.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen