Ifølge lokalavisa Fjordingen skylder eiendomsselskapet fire millioner kroner etter en av de korteste sesongene noensinne på Tystigbreen. Toppheisen, som må tas ned og settes opp for hver sesong, kom ikke opp i år. Denne heisen er i dag svært nedslitt og kostbar å sette opp.

– Har livets rett

Annonse

Ifølge Fjordingen er mannen som var driftssjef på Stryn sommerskisenter i sommer, Idar Aaboen, blant de som kan være aktuelle for å overta sommerskisenteret. Før årets sesong signerte han en intensjonsavtale om å kjøpe skisenteret for en halv million kroner.

– Jeg har ingen kommentar til dette akkurat nå, ut over at jeg brenner veldig for Strynsommerskisenter, og jeg mener det bør bestå. Med rasjonell drift og ordentlig styring er det mulig, sier Aaboen, som har jobbet totalt 16 sesonger på Stryn sommerskisenter.

Ingen vil spytte inn mer

Også styreleder Ola Flo mener det er mulig å drive skisenteret uten tap, og nå håper han noen vil redde skisenteret, selv om både banken og aksjonærene ikke lenger vil spytte inn mer penger. Den dårlige sommeren i år var dråpen som fikk aksjonærene til å miste trua.

– Banken har sagt opp sitt engasjement. Vi har forsøkt å redde merkevaren Stryn sommerskisenter, og det var årsaken til at vi holdt åpent i sommer tross lite snø. Det har vært en dugnad der alle aksjonærene har kjent risikoen, men nok er nok, sier Flo til Fjordingen.