– Veien er brøyta og klar, begge heisene er klare, værmeldinga er strålende og vi er klare for en ny strålende sommesesong på Stryn. Derfor kan vi kjøre preåpning på fjellet allerede nå til helga, forteller markedssjef i Stryn sommerskisenter, Magne Brekke.

– Mindre snø enn vanlig

Annonse

En viktig årsak til den tidlige åpninga er riktignok at det er mindre snø enn normalt (som gjør forberedelsene enklere), men like fullt ligger mellom tre og fem meter av de deilige, hvite, myke godsakene og venter på Tystigbreen.

– Vi fikk en meter snø i mai, og det var viktig. Nå blir det sløsj, sol og flotte forhold til helga, sier Brekke.

Åpent til juli?

– Hvor lenge håper dere å ha skisenteret åpent?

– Det er vanskelig å si, for det er utrolig uforutsigbart, og helt avhengig av vær, nedbør, nattefrost og denslags. Men vi får i hvert fall flotte forhold til langt ut i juni, og vi drømmer om å ha åpent et stykke ut i juli.

Parken er tilbake!

En annen viktig nyhet på Stryn i år er at parksatsinga gjenoppstår. NM i snowboard arrangeres på Stryn fra 6. til 8. juni, og selv om det ikke blir noen park førstkommende helga, så lover markedssjefen fete parkelementer ut over sommeren.

– Vi begynner å bygge parken denne uka, og til NM skal vi ha et skikkelig bra park oppe, lover Brekke. 

Breheisen i orden

– Hva med breheisen, er alt i orden med den?

– Breheisen står klar, og den har klart seg fint gjennom vinteren! Vi vet riktignok aldri om det blir vansker før vi åpner heisene for alvor, men alt er klart og på stell nå.

Denne helga blir det minimalt med preppa løyper på Stryn, men det kan vel knapt nok kalles noen dårlig nyhet. Det blir åpent lørdag og søndag, og fra og med fredag neste uke går heisene hver dag.

LES OGSÅ: Mer Summer Stinks

LES OGSÅ: Fred kjøper Folven

Fri Flyt er selvsagt på plass under åpninga, og kommer med fyldig rapport over helga!