– Jeg flytter oppover vettu. Det skal bli godt å komme seg tilbake til natur´n, sier Fred til Fri Flyt.

Han tilbringer som vanlig vinteren i Chamonix, men nå når den legendariske frikjøreren fra Sarpsborg har blitt campingplasseier skal han bruke mer av tiden sin i Norge. Og Fred, som har rukket å bli 46 år, syns det føles helt riktig å bli stryning.

Annonse

Hemmelig pris

– Jeg har vært på Stryn nesten hver sommer siden jeg var ni-ti år. Først med racing, og etter hvert frikjøring Stryn har snøforhold og potensielle løypetraseer i verdensklasse med heistilgang i alle vanskelighetsgrader, og det midt på sommeren, sier Fred.

Han vil ikke si hvor mye han betalte for Folven camping, sammen med med-investorene Kay Falao Lunde, Hege Andreassen og Kari-Ann Kaspersen, men Syversen sier de fikk til en god avtale.

– Jeg vil ikke si summen, men vi kom fram til en avtale alle er fornøyde med, sier han.

Sportslig fokus

– Hvilke planer har du for Folven? 

– Fokus på det sportslige er viktig for oss, og jeg håper vi kan få til masse aktivitet slik at Folven og Stryn sommerskisenter kan bli et kompetansesenter for vinteridrett sommerstid. Altså med camper, kurs, konkurranser, konferanser, guida toppturer og denslags. Samtidig ønsker jeg ikke at Folven skal bli et sted folk ikke bor, men bare kommer for å feste.

Fred håper også at racingalpinister på treningssamling skal finne veien tilbake til Folven, i hvert fall på hverdagene.

Ny skatepark

– Vil vi merke forskjell allerede til sommeren?

– Tja, på arrangementsfronten håper jeg det vil skje mye allerede til sommeren, men vi har en del planer som krever mer tid. For eksempel å lage en skatepark i betong på den andre siden av veien, ved Buda, forteller Fred.

Både Stryn sommerskisenter og Folven camping skal etter planen åpne i overgangen april/ mai.