/ Stryn

Jentene dominerer Freeline Jam

Jentene er – foreløpig – i stort flertall på årets artigste frikjøringskonkurranse; Stryn Freeline Jam på lørdag.

Sist oppdatert: 4. juni 2019 kl 17.38
DAMENE DOMINERER: Foreløpig ligger dameklassen an til å bli større enn herreklassen under Freeline Jam på Stryn! Arkivfoto: Vegard Breie
DAMENE DOMINERER: Foreløpig ligger dameklassen an til å bli større enn herreklassen under Freeline Jam på Stryn! Arkivfoto: Vegard Breie
Lesetid: 2 minutter

– Vi har veldig mange jenter påmeldt i år, langt flere enn gutta, og det et veldig kult! Men jeg tipper gutta kommer sterkt når konkurransen nærmer seg, det er jo ganske vanlig at de er trege på sånt, gliser festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum. 

LES OGSÅ: Pudder på Stryn!

Strynefestivalen starter torsdag 6. juni, og den uhøytidelige og artige frikjøringskonkurransen Freeline Jam er utvilsomt ett av mange høydepunkter på programmet. Med strålende værmeldinger og fine snøforhold ligger det an til å bli et temmelig fet skidag på lørdag.

HØYDEPUNKT: Freeline Jam er årets siste, artigste og feteste frikjøringskonkurranse. Foto: Kyle Meyr
HØYDEPUNKT: Freeline Jam er årets siste, artigste og feteste frikjøringskonkurranse. Foto: Kyle Meyr

– Det er bra med snø på Stryn, og vi har flere face´r å velge mellom. Hvor konkurransen blir avgjøres sannsynligvis på fredag. Det kommer også litt an på om vi jører jam-format eller mer som en vanlig frikjøringskonkurranse. Jam krever at deltagerne kan kjøre heis, sier festivalsjefen.

– Hvorfor er det så mange damer i år tror du?

– Tja, vi har jobba en del med å nå ut til jentene i år, og det har nok lykkes. Dessuten er jo jente-frikjørere på frammarsj, både i nivå, antall og drive til å synliggjøre seg selv. Det er veldig bra! Vi har også vært opptatt av å kommunisere at Freeline Jam først og fremst er en uformell og uhøytidelig konkurranse. Det er nok viktig. Samtidig er det mange råe kjørere med, så nivået blir helt sikkert høyt!

De 500 festivalpassene ble utsolgt allerede i mars, og med alt av frivillige, sponsorer og alskens andre blir det over 700 personer på Folven camping i Stryn til helgen.

– Det blir fullt, og spennende å se om det er mulig å utvide festivalen enda mer, eller om dette er taket, sier Kvålshaugen Bjærum.

Flere nyheter er på programmet i år, blant annet introkurs i elvepadling, elve-Sup (Stand Up Paddleboard), sykkel-shuttling på den legendariske Napen-stien, klatre-workshop og mye annet.

– Hanne Mjøen og Sinsenfist spiller konserter, DJ Iben og DJ Breakeven snurrer plater. Lørdag blir det Hawaii-tema på det legendariske nachspielet, så det er viktig å pakke riktig skjorte. Ja, og solkrem, sier festivalsjefen.

Les mer om årets Strynefestival her!

Se filmen fra fjorårets konkurranse under denne godbiten:

Publisert 4. juni 2019 kl 17.38
Sist oppdatert 4. juni 2019 kl 17.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen