– Vi ligger ikke så langt bak fjoråret omsetningsmessig, selv om forrige sesong var mye lenger, forteller Aaboen.

Annonse

Finvær og optimistiske meteorologer

I fjor stengte han Stryn sommerdskisenter 19. juli, i år ble siste dag 1. juli. Tross tidligere åpning enn planlagt i vår, ble likevel årets sesong nesten tre uker kortere enn i 2015.

– Forskjellen ligger i været. I fjor hadde vi mye skitvær, og veldig pessimistiske værmeldinger, som gjorde det vanskelig for folk å planlegge. I år ble det vår- og sommervær med en gang, og vi har hatt mye fint vær og langt mer positive værmeldinger. Snømengdene har vært temmelig like, men det smelter selvsagt litt fortere når vi har mye fint vær, sier Aaboen.

stryn-1.-juli

SISTE DAG: Slik så det ut da Stryn sommerskisenter stengte for sesongen, 1. juli i år.

Ofrer ski for en snørik vinter

Nå håper han på en snørik vinter for å sikre snøforholda neste sommer. Men Aaboen tror uansett grensa for sesongslutt ligger midt i juli – selv med maksimale forhold.

– Da vi stengte 19. Juli i fjor hadde vi mer snø enn da vi stengte nesten tre uker tidligere i år. Så grensa vår ligger nok rundt midten av juli for snøens del, men vi må også ha nok gjester til å forsvare driften. Nå har vi samla sammen en masse gammelt skiutstyr som skal ofres for å få masse snø til vinteren, og da gjenstår bare å krysse fingra for at det fungerer!

Kun park på Fonna

Fonna Glacier Ski Resort og Galdhøpiggen sommerskisenter har fortsatt åpent, og begge melder om fine forhold med masse treningsgrupper på besøk. Men det er kun Folgefonna som har terrengpark, og den skal holdes i stand ut sommerferien.

Fonna planlegger å kjøre heisene fram til 4. september, og på Galdhøpiggen skal de kjøre heisene til de første vinternanleggene åpner.