– Våren ble den beste noensinne hos oss, og så langt ligger vi an til rekordomsetning. Nå er det fullt av treningsgrupper på breen, og flotte forhold med minusgrader om natta og hard snø, forteller driftssjef på Galdhøpiggen sommerskisenter, Per Vole.

Mer plass til alpinister

Annonse

Årets Quiksilvercamp på breen ble avlyst, og dermed ble det heller ikke bygd terrengpark. Det ga Vole plass til enda flere løyper for alpinister på trening, som er bedre butikk enn terrengpark.

– Park koster penger, både å bygge og vedlikeholde. For meg er det mer å tjene på lagene som kommer for å trene. Det blir garantert ikke noe park her denne sesongen, sier Vole, som tradisjonen tro har planer om å holde åpent helt til de første vinteranleggene åpner i høst.

– Hva med neste sommer?

– Det gjenstår å se, for jeg går av med pensjon og overlater driften til junior. Det blir opp til han å avgjøre parkspørsmålet til våren, sier driftssjefen.

piggen-1.-juli

NYSNØ 1. JULI: Galdhøpiggen har vinterforhold om natten, og melder om strålende forhold – for alpinister med skarpe stålkanter.

Park hele ferien på Fonna

På Folgefonna er parken noe redusert i forhold til tidligere i sommer, men daglig leder Andreas Skogseth lover parktilbud helt fram til skolen starter i midten av august.

– Nå har vi to rails og bokser på toppen, så et område med bølger, sidehits og tabletops, og de to nederste hoppene i trippellinja består. Men de blir litt mindre enn tidligere, sier han.

Fonna Glacier Ski Resort åpnet med lengre heis og lengre løyper, pluss ei helt ny løype i vår, men noen omsetningsrekord blir det nok ikke.

– Vi håpte på det, men været – eller i hvert fall værmeldinga – har vært dårlig helt siden juni. Dermed har vi ikke fått så mye trafikk som vi håpa, selv om andelen alpinister på trening har økt. Nå har vi flotte forhold og flere verdens- og europacuplag her, og flere kommer utover sensommeren, sier Skogseth.

Fonna Glacier Ski Resort skal etter planen ha åpent til 4. september.

fonna-26.-juli

OVERSKYET: Vanskelig vestlandsvær og dårlige værmeldinger har ført til færre folk enn vanlig på Folgefonna – som fortsatt har fine parktilbud. Dette bildet er fra 26. juli.