– Det viktigste for oss denne helga før åpningshelga var alle de blide og fornøyde menneskene som hadde en fin opplevelse og har lyst til å komme tilbake. Og forhåpentligvis forteller vennene sine om det, sier styreleder Magne Brekke.
 
Forventningene til de første helgene på Stryn er basert på mange år med trøbbel. Empirien taler imot mange heisbasert turer på starten av sesongen. Skulle de for en gangs skyld klare å kjøre heisen når de sier den skal gå? Allerede en uke før planlagt åpning? 

LES OGSÅ: Stryn åpner lørdag
 
«Veien åpner klokka 09, heisen åpner klokka 10», kunngjorde Stryn Sommerskisenter torsdag 16. mai. Og jaggu ble det ikke slik også. På parkeringsplassen var det på det meste

Annonse

– Den viktigste grunnen til at vi har kommet så gang, er at vi har fått tilbake de rette folkene. Idar Aaboen er daglig leder for driften på fjellet, og han var sentral her da Stryn hadde sin glanstid på 90-tallet, sier Magne Brekke.
 
Baksida

På den korte baksida og Bjørnsonsvingen ble folk henta med minibuss. Trøkket på baksida økte gjennom helga, ettersom skredet søndag hindret folk å traversere tilbake til heisen fra de vanligste turene på skikjørers høyre fra bretrekket.

Den lange baksida var fin, men det er snøsmeltinga som bestemmer hvor lenge det varer.
 
Parken
Med Snowboard-NM i kalenderen i juni, blir det høyt nivå på parken når den åpner. Odd Roar Solerød er parksjef, og vil ha med seg Emil Fossheim den siste uka før NM.

– Det aller viktigste for oss er å levere en knallbra park til NM. Den vil være åpen for alle etterpå, men jeg vil ikke love hva vi kan åpne før den tid, sier Brekke.
 
Folven
På Folven traff vi campingplassmedeier og skilegende Fred Syversen. Det er en kjensgjerning at sesongen i år blir kort. Han snakka derfor om de andre beina som campingen trenger å stå på.

– På Fossnes er det en lokal gjeng som bygger sykkelløype. Der får vi til traktorshuttling. I tillegg ser vi på exitpunkter for basehopping i området ved Nuken. Finner vi rette stedet der, kan folk fly wingsuit og lande på Folven. Det blir tøft, sier Syversen.

LES OGSÅ: Stort snøskred på Stryn

Se galleriet for en drøss bilder fra årets første drømmehelg på Stryn!