Oppe i bakken kan man se omtrent 4 meter av mastene, de resterende 8 meterne ligger begravd under snøen. Folk kjører slalom mellom t-krokene som henger helt oppe i heiswiren.

– Det er helt utrolig. Mange tror ikke på det vi sier om tilstandene før de ser det selv, sier driftsleder i Røldal skisenter, Oddvar Bråtteteig. Snømengdene skaper problemer for mannskapet i skisenteret som hver dag er nødt til å grave bort snø fra oppsida av mastene. Snødekket i bakken blir som en isbre som sklir nedover litt etter litt. Det har blitt en del ekstra kostnader samt slitasje på utstyr.

Gamle fjellheisen er ute av drift inntil forholdene er mer stabile, men ellers går resten av senteret som normalt. Forholdene for skikjøring er meget gode, men det er stor skredfare i området for øyeblikket. De besøkende ser ikke ut til å la seg skremme bort av den grunn. Man er vant til snø i Røldal, om kanskje ikke så enorme mengder.

– Om man skal gå fotturer nå, så vet man hvor lårmusklene er etterpå, sier Bråtteteig.

Snøværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Langtidsvarselet til yr.no melder om snø de neste 10 dagene, med unntak av torsdag i denne uka og tirsdag i neste uke.