Puddermeldingene har strømmet inn fra skianleggene på Østlandet de siste ukene, men hva skal du velge når du får sjansen til en spontan helgetur fra Oslo? Vi valgte Telemark, forholdsvis uoppdaget landskap for denne Fri Flyt-medarbeideren. Og jadda! Brøytekantene vokste og veiene ble smalere jo mer vi nærmet oss Raulandsfjell alpinsenter (som ikke må forveksles med det flate Rauland skisenter).  

Hvor er frikjørerne? 

Som pudderjegere vant til hard konkurranse, var vi selvsagt på plass klokka 10 lørdag morgen. Det var bortimot ingen andre, og det gjorde oss en smule skeptiske. Er det ikke noe bra likevel?

Vi testet de linjene vi fant nærmest traseene. Etter hvert dukket lokale høvdinger opp, og vi fikk førsteklasses guiding til det bratte og spennende terrenget rundt anlegget, som (hvis vi ser bort fra barneheisen) har én eneste heis. Den har en til gjengjeld en sving midtveis. Noe slikt har vi aldri sett, og en nøyaktig beskrivelse må vi nesten komme tilbake til. Men det er i alle fall et avansert opplegg med to vendehjul sørger for at det er mulig.

Egen redningsgruppe 

Også terrenget på Raulandsfjell er ganske avansert, med terrengfeller som gjør skredfare ekstra farlig. Det har skjedd flere tragiske dødsulykker her. Denne helga var det stabile forhold, men det er ikke vanskelig å forestille seg at det kan være skummelt.

Da er det bra at frikjøringsmiljøet i Rauland har organisert sin egen skredredningsgruppe, formelt under Norsk Folkehjelp. Dersom alarmen går, får alle i gruppa melding og hvis ulykken skjer i anlegget vil det vanligvis være kyndige folk på plass i løpet av ti minutter. Fri Flyt ble invitert med på informasjonsmøte med gruppa på lørdag ettermiddag, og vi kan bare oppfordre andre frikjøringsmiljøer i landet til  tenke på det samme.   

Vierli på samme kort 

Søndag kom et nytt lite påfyll av snø, og selv om det visstnok var enda bedre forrige helg, ble det en super pudderhelg på Raulandsfjell. Og når parkmekkaet Vierli er noen minutters kjøring unna og på samme heiskort, er det lett å skrive under på det lokale markedsføringsslagordet: «Det går an på Rauland».