Både Vassfjellet og Oppdal topper Fri Flyts snøvarsel over skianleggene med mest snø de tre neste dagene. Med rundt 30 centimeter nysnø ligger det an til å komme et realt snødump dersom det blir kaldt nok.

I følge lokalavisen Opp.no kan det komme opp til en halvmeter nysnø. Værmeldingene viser også kuldegrader i Oppdal skisenter. Det er også meldt mye vind både i skisenteret og andre steder i Oppdal. 

Annonse

– Over tregrensa var det total whiteout i dag, på grunn av sterk vind og snøfall. Heisen i Hovden var stengt. I skogen var det temmelig mye nysnø og fine forhold, men snøen begynner å bli ganske fast - det er en plussgrad i Oppdal sentrum, og åpenbart skummelt i skredterreng. Det har kommet mye snø de siste dagene, og typisk nok er det mildvær på vei nå, sier Fri Flyts Tore Meirik, som var på ski i området i dag. 

Tidligere denne uken gikk det et skred ved Paradiset på Hovden i Oppdal, som på grunn av manglende innmelding førte til uttrykning av både ambulansehelikopter og mannskap. Søket ble etter kort tid avslutta. 

Nå melder Varsom at faregraden i Trøndelag er høy (faregrad 4) de neste dagene på grunn av mye vind og ustabile forhold.

– Mye nysnø og kraftig vind gir store ustabile nysnøflak i leområder for vestlig vind. Naturlig utløste skred forventes, skriver de i sin vurdering.