I følge lokalavisa Opp.no skjedde ulykken ved 12.30-tiden lørdag. Flere var på vei opp med t-krokheisen da vaieren løsnet og falt i bakken i henget i Vangslia. En mann skled bakover og krasjet med en jente som stod på kroken bak han. Mannen skal ha vært bevisstløs like etter ulykken, men var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus med ambulanse. Jenta skal ha fått ubetydelige skader. 

T-krokheisen der vaieren falt ned er den lengste av de to parallelle heisene i Vangslia. Den har vært i bruk siden 1970-tallet. Daglig leder i Oppdal skisenter forklarer til lokalavisa Opp.no at ulykken trolig skyldes det han kaller en brukerfeil. Han mener en person har sluppet kroken på en slik måte at boksen som snora er festet i har røket. I følge artikkelen kan dette skje når kroken slippes fra langt ute til siden. Dermed skal selve armen som går opp til vaieren ha fått en pendelbevegelse og kilt seg, slik at den har vridd vaieren av hjulet som skal holde den på plass. 

Annonse

– Det er en brukerfeil. Men vi vet ikke hvem som slapp T-kroken, og om det ble gjort med forsett eller om vedkommende ble hengende fast på en måte, sier daglig leder Arnulf Erdal til Opp.no.

T-krokheisene i Vangslia er blant de mest brukte i alpinanlegget og sentrale for å nå flere offpist-klassikere. Som følge av hendelsen var den ene t-krokheisen i Vangslia stengt resten av lørdag. Den vil også være stengt søndag, i følge Opp.no. Stengningen gjør det også litt mer kronglete å bruke transportløypa fra Vangslia til Ådalen, Hovden og Stølen.