/ Oppdal

Mann bevisstløs etter at heisvaier falt ned

Heisvaieren på den ene t-krokheisen falt i bakken i Vangslia i Oppdal lørdag. En mann var i en periode bevisstløs etter å sklidd bakover som følge av dette.

Sist oppdatert 1. februar 2020 kl 21.35
VANGSLIA: De to parallelle t-krokene i Vangslia er helt sentrale i skitilbudet i Oppdal. Lørdag falt heisvaieren på den ene av dem ned.
VANGSLIA: De to parallelle t-krokene i Vangslia er helt sentrale i skitilbudet i Oppdal. Lørdag falt heisvaieren på den ene av dem ned.

I følge lokalavisa Opp.no skjedde ulykken ved 12.30-tiden lørdag. Flere var på vei opp med t-krokheisen da vaieren løsnet og falt i bakken i henget i Vangslia. En mann skled bakover og krasjet med en jente som stod på kroken bak han. Mannen skal ha vært bevisstløs like etter ulykken, men var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus med ambulanse. Jenta skal ha fått ubetydelige skader. 

T-krokheisen der vaieren falt ned er den lengste av de to parallelle heisene i Vangslia. Den har vært i bruk siden 1970-tallet. Daglig leder i Oppdal skisenter forklarer til lokalavisa Opp.no at ulykken trolig skyldes det han kaller en brukerfeil. Han mener en person har sluppet kroken på en slik måte at boksen som snora er festet i har røket. I følge artikkelen kan dette skje når kroken slippes fra langt ute til siden. Dermed skal selve armen som går opp til vaieren ha fått en pendelbevegelse og kilt seg, slik at den har vridd vaieren av hjulet som skal holde den på plass. 

– Det er en brukerfeil. Men vi vet ikke hvem som slapp T-kroken, og om det ble gjort med forsett eller om vedkommende ble hengende fast på en måte, sier daglig leder Arnulf Erdal til Opp.no.

T-krokheisene i Vangslia er blant de mest brukte i alpinanlegget og sentrale for å nå flere offpist-klassikere. Som følge av hendelsen var den ene t-krokheisen i Vangslia stengt resten av lørdag. Den vil også være stengt søndag, i følge Opp.no. Stengningen gjør det også litt mer kronglete å bruke transportløypa fra Vangslia til Ådalen, Hovden og Stølen. 

Publisert 1. februar 2020 kl 21.35
Sist oppdatert 1. februar 2020 kl 21.35
annonse
Relaterte artikler
OPPDAL, SÅ KLART! Dette gjorde Tore Meirik rundt lunsjtider 6. februar 2024. Foto: Ole-Jørgen Lian
Aldri jobb på en pudderdag

Oppdal: – På sitt aller beste

ÅPNER LØRDAG: Oppdal skisenters stolthet Vangsliaekspressen åpner til topps på lørdag. Få heiser i Norge gir like enkel tilgang til så store frikjøringsområder - og så mye skredterreng - som denne heisen. Arkivfoto: Tore Meirik
Fine forhold flere steder

Åpner til topps i Oppdal

SÅ KLART: Oppdal har et stort og variert terreng med mye muligheter for alle - også for skiproffen Stinius Skjøtskift. Foto: Christian Nerdrum
Film og bilder fra det varierte anlegget i Trøndelag

– For meg er Oppdal Norges beste freeride-anlegg

KLAR: Junior Håkon Plassen fikk endelig snø til hjembygda Oppdal. Foto: Tore Meirik
Endelig pudder i Oppdal

– Folk fråtsa i faceshots

oppdal skisenter vangshøa ekspressheis
Ekspressheisen til Vangshøa er åpnet

Tirsdag åpnet den nye stolheisen i Oppdal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen