open klasse 2022 myrkdalen

Open Klasse er tilbake for første gang på fire år

Open Klasse i Myrkdalen er tilbake etter flere år med pandemi og snømangel.

Sist oppdatert: 25. mars 2022 kl 10.06
open klasse myrkdalen klaus finne baldry
ENDELIG TILBAKE: Arrangementet Open Klasse er endelig tilbake. Her ser Klasus Finne – en av arrangørene – i dommerstolen. Foto: Chris Baldry / Open Klasse
Lesetid: 3 minutter

Om du går til nettsida til Open Klasse, blir du nå møtt med følgende tekst: «We are back, baby!». Etter snømangel i 2019 og to år med pandemi er parkarrangementet i Myrkdalen tilbake for fullt første gang siden 2018 (de kjørte en endagsvariant i 2021).

Årets datoer er torsdag 28.april til søndag 1. mai, og vil også bli et slags forsinket femårsjubileum. 

Det er fortsatt den samme gjengen som står bak – Ole Fretheim, Patrik Søreide, Torgeir Saue og Klaus Finne. Vi tok en kjapp prat med sistnevnte om årets opplegg. 

– Det er godt med snø i år. Så med mindre det blir mye smelting, har vi planer om å bygge endel rundt om i skisenteret. Pri én er hovedparkene. Vi kommer til å bruke ei uke på bygge sammen med (kjent parkbygger, red. anm) Emil Fossheim, sier Finne. 

TAK PÅ 350 FESTIVALPASS: Skal du sikre deg pass til hele festivalen, bør du være kjapt ute. I tillegg går det an å kjøpe dagsbillett. Foto: Sverre Hjørnevik/Open Klasse
TAK PÅ 350 FESTIVALPASS: Skal du sikre deg pass til hele festivalen, bør du være kjapt ute. I tillegg går det an å kjøpe dagsbillett. Foto: Sverre Hjørnevik/Open Klasse

Programmet vil bli bygd over samme lest som før, med kjente feelgoodelement som railjam for cash, Stiga rattkjelke-race og pond skim.

– Nytt i år er «Topp stemning»,. et lavterskel toppturtilbud med guide, sier Finne. 

I år er det et tak på 350 seniordeltagere. Finne oppfordrer alle som vil være sikre på å komme til å kjøpe pass tidlig. Konserten i det nye partyteltet på lørdag er allerede utsolgt – men om du kjøper festivalpass får du uansett adgang.

Open Klasse er altså tilbake. Men ellers har flere andre parkorienterte arrangement de siste årene kastet inn håndkleet. Geilo Spring Sessions fantes bare noen få år, og (Fri Flyts egen) MegaPark ble satt på pause for 4-5 år siden. X Games Norge (ikke et breddearrangement, men likefullt) er nå historie.

– Hvorfor klarer Open Klasse seg?

– Vi er en en gjeng som har veldig lyst til å få det til, som har mye eierskap til det, forteller Finne. 

I tillegg peker han på godt samarbeid med destinasjonen som en viktig suksessfaktor. 

– Myrkdalen er ekstremt behjelpelige, det er aldri noe som er noe problem. Og Open Klasse og Myrkdalen har felles interesse av å bygge opp avslutningshelga i skisenteret, sier Finne. 

Finne jobber selv for Myrkdalen i vinterhalvåret. 

– I tillegg har vi en modell som gjør alle fra de beste til nybegynnere på ski og snowboard kan ha det kjekt på samme plass, det skjer helt naturlig. Megapark var sånn da jeg var liten, så litt av inspirasjonen er hentet der, sier Finne.

ELITE + BREDDE: På Open Klasse kjøre landslaget og bredden i tog. Foto: Sverre Hjørnevik/Open Klasse
ELITE + BREDDE: På Open Klasse kjøre landslaget og bredden i tog. Foto: Sverre Hjørnevik/Open Klasse

Jibbeekspert og tv-kommentator Bendik Øye har også tanker om hvorfor Open Klasse lykkes.

– Jeg tenker at kanskje at grunnen til at de lykkes er at de som holder i tauene er det er ganske die hard jibb. Du må ha de som lever jibben bak spakene, eller så blir det vanskelig å engasjere. De brenner så for det, de synes det er fett og vil gi noe tilbake. De sitter nok ikke igjen med kjempegevinst, men det skal gå i gleden. De klarer å fenge både grasrota og gjøre det slik at hele landslaget har lyst til å komme, sier Øye til Fri Flyt.

– Tar du turen sjøl?

– Hvis det ikke krasjer med jobb, har jeg tenkt til å ta turen. Jeg tipper jeg blir å se! sier Øye.

Publisert 25. mars 2022 kl 10.06
Sist oppdatert 25. mars 2022 kl 10.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen